Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump θα χρησιμοποιήσει τους δασμούς ώστε να αναγκάσει το Μεξικό να λύσει τα προβλήματα στα σύνορα

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump θα χρησιμοποιήσει τους δασμούς ώστε να αναγκάσει το Μεξικό να λύσει τα προβλήματα στα σύνορα
Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου Mick Mulvaney τόνισε ότι το Μεξικό θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορα
Στο γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απόλυτα σοβαρός» αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές αγαθών από το Μεξικό αναφέρθηκε σήμερα (2/6) ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα αναγκάσει τη χώρα να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στα σύνορα.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Fox News Sunday, ο κ. Mulvaney δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είναι απόλυτα και αμείλικτα σοβαρός», προσθέτοντας ότι «αναμένω πλήρως ότι αυτοί οι δασμοί θα φθάσουν τουλάχιστον στο 5% στις 10 Ιουνίου, επειδή ο πρόεδρος είναι μιλάει σοβαρά σχετικά με την επίλυση της κατάστασης στα νότια σύνορα».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι «το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Μεξικό προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς είναι να ελέγξει καλύτερα τα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα, μέσω των οποίων πολλοί μετανάστες από την Κεντρική Αμερική περνάνε προς τις ΗΠΑ».
«Το Μεξικό θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια των μεταναστών στη δική του επικράτεια», πρόσθεσε ο κ. Mulvaney, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες ότι δεν θα επομισθούν το βάρος των νέων δασμών.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, οι οποίοι μάλιστα θα αυξάνονται σταδιακά, ξεκινώντας από τις 10 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης