Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι απειλές των ΗΠΑ εναντίον μας δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα - Ας προσπαθήσουν καλύτερα να μας σεβαστούν

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι απειλές των ΗΠΑ εναντίον μας δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα - Ας προσπαθήσουν καλύτερα να μας σεβαστούν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν πρέπει ποτέ να απειλεί έναν Ιρανό»
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (2/6) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, τονίζοντας ότι οι απειλές της Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο ABC News, ο κ. Zarif δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει χαρακτηρίσει τις κυρώσεις ως «οικονομικό πόλεμο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εγώ τις χαρακτηρίζω ως οικονομική τρομοκρατία και ο λόγος που τις αποκαλώ οικονομική τρομοκρατία είναι γιατί στοχεύουν τους απλούς Ιρανούς πολίτες».
Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο κ. Zarif τόνισε ότι αυτό το ενδεχόμενο «δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό», αναφέροντας χαρακτηστικά ότι «η συζήτηση είναι η συνέχιση της διαδικασίας πίεσης», καθώς και ότι «αυτό μπορεί να λειτουργήσει στην αγορά ακινήτων, αλλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν».
«Η τελευταία εμπειρία δεν ήταν πολύ αισιόδοξη», ανέφερε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος το σκέφτεται δύο φορές πριν συνομιλήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή πιστεύει πως αυτό που θα συμφωνήσει σήμερα μπορεί να μην ισχύει αύριο».
Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο κ. Zarif τόνισε ότι «το έχω πει και προηγουμένως, οι απειλές εναντίον του Ιράν δεν έχουν ποτέ αποτέλεσμα», καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο των ΗΠΑ «να μην απειλεί ποτέ έναν Ιρανό».
Ωστόσο, ο Ιρανός αξιωματούχος κάλεσε τους Αμερικανούς να «προσπαθήσουν να μας σεβαστούν καλύτερα», αναφέροντας χαρακτηστικά ότι «αυτό θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Abbas Mousavi, δήλωσε ότι η πρόταση των ΗΠΑ για «συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις» αποτελεί ένα «λογοπαίγνο», καλώντας την Ουάσιγκτον να αλλάξει τη γενική της στάση.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η αλλαγή στη γενική προσέγγιση των ΗΠΑ και η πραγματική συμπεριφορά προς το ιρανικό έθνος», ανέφερε ο κ. Mousavi, ο οποίος πρόσθεσε ότι η έμφαση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Mike Pompeo «στη συνέχιση της μέγιστης πίεσης προς το Ιράν είναι η παλιά λανθασμένη πολιτική που χρειάζεται μεταρρύθμιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης