Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιους ευνοεί η ιδιαίτερα υψηλή αποχή στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής (2/6)

Ποιους ευνοεί η ιδιαίτερα υψηλή αποχή στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής (2/6)
H προσέλευση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι υποψήφιοι απηύθυναν εκκλήσεις για μαζικότερη συμμετοχή 
Η υψηλή αποχή από τις επαναληπτικές τοπικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Κυριακή (2/6/2019), όπως προκύπτει από την εικόνα που διαμορφώθηκε στα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ευνοεί όλους όσοι αναδείχθηκαν πρώτοι στον προηγούμενο γύρο εκλογικό γύρο (26/5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι υποψήφιοι απηύθυναν εκκλήσεις για μαζικότερη συμμετοχή έως και την τελευταία στιγμή της εκλογικής διαδικασίας.
«Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλά δήμαρχο, αλλά εποχή.
Θερμή παράκληση, αφιερώστε λίγο χρόνο να έρθετε να ψηφίσετε. Ειδικά οι νέοι.
Η πόλη είναι δικιά σας, δείτε την όπως την θέλετε και την αξίζετε», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Μικρότερη επίδραση αναμένεται να έχει η υψηλότατη αποχή μόνο σε δήμους, που η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων ήταν σχεδόν οριακή.
Στις 26 Μαΐου η αποχή στις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεπέρασε το 41% και εκφράζονται βάσιμες ανησυχίες για ένα ποσοστό αρκετά πάνω από το 50% την Κυριακή (2/6).
Η μεγάλη αποχή οφείλεται κυρίως:
Πως παραδοσιακά οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται κυρίως για την επιλογή των δημοτικών συμβούλων τους οποίους αισθάνονται κοντά τους και κατά δεύτερο λόγο στο γεγονός, πως σε περίπου ένα μήνα (7/7) οι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες, αυτή τη φορά για τις εθνικές εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης