Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Στήριξη από την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων περιμένουν οι αναλυτές
Μετά από μία θεαματική άνοδο κατά 13,4% την περασμένη εβδομάδα, ομόλογα και διεθνείς αγορές θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία
Με την αγορά να έχει δείξει τις διαθέσεις της μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η εβδομάδα ξεκινάει με το βλέμμα στραμμένο και πάλι στις μετοχές που επηρεάζονται θετικά από τις εξελίξεις αλλά και στις διεθνείς αγορές.
Επιπλέον το ΧΑ αναμένεται να βρει στήριξη από την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων με το ελληνικό δεκαετές να είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Στελέχη της αγοράς περιμένουν πως σταδιακά το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί και στις μετοχές που έχουν μείνει πίσω και δεν έχουν ακολουθήσει το ράλι.
Υπενθυμίζεται πως ο Μάιος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας και έδωσε άνοδο 7,37% στο ΧΑ, αφού η εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές και με την είδηση των πρόωρων εθνικών εκλογών ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 13,42%.
Η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου πριν το άνοιγμα και η Aegean μετά το κλείσιμο.
Η Aegean διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 7%.
 
Eurobank
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά θα παραδώσει κάποια από τα κέρδη της λόγω της συνέχισης του εμπορικού πολέμου.
 
Euroxx
Περιμένουμε η υποχώρηση του δεκαετούς ομολόγου σε ιστορικά χαμηλά (2,90%) να δώσει στήριξη, ενώ οι διεθνείς αγορές ενδέχεται να επηρεάσουν το ΧΑ.
 
ΙΒG
Εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να εστιαστεί στα μακροοικονομικά στοιχεία, κυρίως στο ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου που δημοσιεύεται την Τρίτη και στη δημοσίευση της έκθεσης αναφορικά με τη λήξη του τρίτου προγράμματος την Τετάρτη.
Τράπεζα Πειραιώς και Aegean δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα.
 
Beta
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από Τράπεζα Πειραιώς και Aegean.
Τα σημαντικά κέρδη ενδέχεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών ενώ η τάση στις διεθνείς αγορές μπορεί να επηρεάσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.
 
Γ.Κ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης