Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Μάιο 2019 - Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Μάιο 2019 - Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Η πτώση στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,8 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περαιτέρω πτώση στις 49,6 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
Οι νέες εξαγωγές υποχώρησαν για έκτο μήνα στη σειρά, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς και στον μεγαλύτερη διεθνή ανταγωνισμό.
«Με την επερχόμενη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων και τις εκλογές για την Άνω Βουλή τον Ιούλιο, υπάρχουν ορισμένες πιθανές παγίδες που πρέπει να αποφύγουν οι ιαπωνικές εταιρείες», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «η νέα κλιμάκωση στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ήρθε να προστεθεί στις υφιστάμενες ανησυχίες για τις επιχειρήσεις».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις εμφανίζονται απαισιόδοξες για τους ερχόμενους μήνες για πρώτη φορά μετά από εξίμιση χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης