Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Διόρθωση έως 10% στον S&P 500 σε περίπτωση κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου

tags :
RBC Capital Markets: Διόρθωση έως 10% στον S&P 500 σε περίπτωση κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου
Οι κλάδοι της ενέργειας, των υλικών και των καταναλωτών συσχετίζονται περισσότερο με το Μεξικό
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ σε Κίνα και Μεξικό θα οδηγήσει τις αγορές σε μεγάλη διόρθωση, σύμφωνα με τους αναλυτές της RBC Capital Markets.
Η RBC Capital Markets εκτιμά ότι οι εμπορικές εντάσεις και τα μέτωπα που ανοίγει η αμερικανική κυβέρνηση θα οδηγήσουν τις αμερικανικές μετοχές σε πτώση κατά 10% από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.
"Η πιθανότητα δασμών στο Μεξικό καθιστά ακόμη πιο πιθανό ο S&P 500 να πέσει στις 2.650 μονάδες αυτό το καλοκαίρι, ήτοι 10% χαμηλότερα από το υψηλό του Απριλίου 2019", αναφέρει η RBC Capital Markets.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου.
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αυτές οι εισφορές θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρις ότου η κυβέρνηση του Μεξικού κάνει περισσότερα για να σταματήσει την είσοδο παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.
Οι κλάδοι της ενέργειας, των υλικών και των καταναλωτών συσχετίζονται περισσότερο με το Μεξικό, σύμφωνα με την RBC Capital Markets, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, τα REITs, την τεχνολογία και τις επικοινωνίες να έχουν τη μικρότερη έκθεση στο Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης