Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω επίμονων εμπορικών ανησυχιών

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω επίμονων εμπορικών ανησυχιών
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις στο εμπόριο
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (3/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις κλιμακούμενες διεθνείς εμπορικές εντάσεις, μετά την επιβολή δασμών στο Μεξικό από τις ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 24.821 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.755 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά χαμηλότερα, στις 7.453 μονάδες.


Υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Boeing, υποχωρώντας κατά 1,3% στο άνοιγμα, λόγω της σημαντικής έκθεσης της αμερικανικής εταιρείας στο εξωτερικό.
Επίσης, πιέσεις στη μετοχή της αμερικανικής κατασκευάστριας αεροσκαφών ασκεί η σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σχετικά με άλλο ένα ζήτημα ασφαλείας στο ήδη προβληματικό της μοντέλο 737 MAX.
Η FAA ανακοίνωσε ότι 179 MAX και 133 NG της εταιρίας παγκοσμίως πιθανώς να φέρουν εξαρτήματα που δεν έχουν κατασκευαστεί σωστά και ότι θα απαιτηθεί η αντικατάστασή τους.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, μια τέτοια αστοχία είναι απίθανο να προκαλέσει πτώση του αεροσκάφους, αλλά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αεροπλάνο κατά την πτήση.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές εξελίξεις, μετά το νέο «μέτωπο» που άνοιξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατά του Μεξικού.
Ο Trump δήλωσε σήμερα ότι οι δασμοί που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών δεν πιέζουν ανοδικά τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και ωθούν τις εταιρείες στην ασιατική υπερ-δύναμη να μετακινηθούν αλλού.
«Πολλές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τους δασμούς», ανέφερε ο Trump.
«Δεν υπάρχει κάποια ορατή αύξηση στο κόστος ή στον πληθωρισμό, αλλά οι ΗΠΑ λαμβάνουν δισεκατομμύρια», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Χθες (2/6) ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απόλυτα σοβαρός» με τις δηλώσεις του περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, εκτός εάν η γειτονική χώρα επιλύσει τα ζητήματα που υπάρχουν στα σύνορα.
Παράλληλα, η πλευρά τις Κίνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που ευθύνονται για την κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι άφησε ανοιχτή των πόρτα των διαπραγματεύσεων.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, σε ορισμένα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης