Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεύμα από τη ΔΕΗ ώθησε την αγορά σε νέα υψηλά 13 μηνών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεύμα από τη ΔΕΗ ώθησε την αγορά σε νέα υψηλά 13 μηνών
ΑΓΟΡΑ: Πλήρωσε και πάλι και με το παραπάνω του long. Διόρθωση, απορρόφηση κινήσεων κατοχύρωσης κερδών και νέα υψηλά σχεδόν 13 μηνών. Εξαιρετικός ο τζίρος και αρκετό ενδιαφέρον για πολλές μετοχές.

Πάλι η ΔΕΗ τράβηξε τα βλέμματα, ενώ και η Πειραιώς είχε πολύ καλή άνοδο. Συνεχίζουμε να έχουμε την άποψη ότι οι μετοχές που τρέχουν τώρα θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να φτάσουν τις άλλες.

Για παράδειγμα. Η ΔΕΗ είναι στο +72% από την αρχή του έτους και βρίσκεται σε υψηλά 12 μηνών. Η Μυτιληναίος είναι επίσης σε υψηλά 12 μηνών με άνοδο 37% από την αρχή του έτους.

Η Motor Oil αν πάρει ένα ευρώ που το είχε πάρει 7 μήνες πριν θα είναι σε υψηλά 10ετίας. Η Τέρνα Ενεργειακή είναι σε υψηλά 11 ετών. Η Jumbo είναι σε υψηλά που δεν μπορούμε να βρούμε από τότε. Για να μην πούμε και για κάποια μικρά. Έχουν ακόμα δρόμο λοιπόν.

Ακούμε επίσης πως υπάρχουν παράπονα από επενδυτές γιατί τα δικά τους χαρτιά δεν τρέχουν τόσο όσο τράπεζες και ΔΕΗ, αλλά όταν πριν μερικούς μήνες βούλιαζαν αυτοί δεν έλεγαν κάτι. Αυτοί που έχουν τράπεζες χρόνια έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν για να δουν τα λεφτά τους. Μόνο όσοι μπήκαν πρόσφατα έχουν κέρδη.

SHORT: Βλέπετε πως όταν μία αγορά έχει προοπτική δεν την ενοχλούν οι short θέσεις; Που είναι τώρα αυτοί που λέγανε ότι οι σορτάκηδες φταίνε για την πτώση της αγοράς; Τώρα πως ανεβαίνει και έχει και short θέσεις;

Λες και ξέρουμε εμείς τι έχει στο μυαλό ο κάθε επενδυτής που έχει σορτ θέση σε κάποια μετοχή ή ποια είναι η σύνθεση του χαρτοφυλακίου ή αν τη χρησιμοποιεί για αντιστάθμιση ή για κερδοσκοπία. Το short είναι εργαλείο και πρέπει να υπάρχει στην αγορά.

ΔΕΗ: Εξαιρετική παρουσία στα τερματικά. Νέα άνοδος κατά 11,80% με όγκο 1,9 εκατ. τεμάχια και τιμή 2,2260 ευρώ. Ο Απόστολος Μάνθος τα έχει γράψει εδώ και μέρες στο twitter.

Εδώ οι αγοραστές παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι ανεβάζοντας ψηλά τη μετοχή. Νέα εξαιρετική πορεία στο ταμπλό και έχει σπάσει πλέον αντιστάσεις και κοιτάζει ακόμα ψηλότερα. Πιέζουν το μεγάλο σορτάκια οι αγοραστές, οποίος βέβαια έχει χτίσει ψηλά τη θέση του.

Από 10 Οκτωβρίου 2018 είναι αμετακίνητη η αρνητική καθαρή θέση κατά 1,51% της Lansdowne.

CENERGY: Είχε μείνει πίσω και παίρνει και αυτή κάποιες ροές αφού έμεινε στον FTSE 25. Στα 1,3950 ευρώ με άνοδο 5,61% και όγκο 273 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή η Πειραιώς, με απώλειες η Eurobank, καλούτσικη άνοδο η Alpha Bank και λίγο μικρότερη η άνοδος για Εθνική Τράπεζα.

ΕΧΑΕ: Έχει προεξοφλήσει λογικά σημαντικά υψηλότερους τζίρους από αυτούς που βλέπουμε. Είπαμε υπερβολή στην πτώση, υπερβολή και στην άνοδο. Λίγο πιο πάνω θεωρούμε πως και με το αισιόδοξο σενάριο θα έχει γεμάτη αποτίμηση.

JUMBO: Η μετοχή δε χρειάζεται ούτε αλλαγή κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικού προγράμματος. Είναι χαρτάρα και τα έχει καταφέρει μέσα σε μνημόνια, capital controls κ.α. Στα 16,40 ευρώ και αν πάρει μερικά ακόμα σεντς θα είναι σε υψηλά πολλών ετών.

AEGEAN: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το μέρισμα που μάλιστα αντιστοιχούσε σε υψηλή μερισματική απόδοση 7%. Το ποσό των 0,60 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν στις επόμενες μέρες οι κάτοχοι μετοχών της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής.

Έκλεισε στα 8,14 ευρώ με απώλειες 5,46% όγκο 210 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 581 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε το δάνειο από τη Fortress δε σταματάει το σχέδιο για πώληση του Πόρτο Καρράς. Κάθε άλλο. Από την άλλη περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τις παραιτήσεις.

Ξαναλέμε πως ήταν μη εκτελεστικά μέλη, αλλά της οικογένειας. Το γεγονός ότι ήταν μη εκτελεστικά και όχι εκτελεστικά κάτι λέει. Να δούμε τις εξελίξεις με το Fortress γιατί ίσως να υπάρχουν εκπλήξεις. Η μετοχή πιέστηκε σήμερα αλλά υπήρχε καλός αγοραστής στα 2,06 ευρώ.

Το σημαντικό για εμάς παραμένει η πώληση και όχι ποιος θα κάθεται στο Δ.Σ. Εδώ παίζει το στόρι της πώλησης και εφόσον όπως έχουμε μάθει εμείς αλλά έχει γραφτεί κι αλλού η διαδικασία προχωράει κανονικά, δεν έχουμε κάποιο λόγο να ανησυχούμε. Ξέρουμε με τι έχουμε «μπλέξει», ξέρουμε τα καλά και τα κακά. Αλλά με τη μετοχή να έχει εντοπιστεί κάτω από 1 ευρώ, υπάρχει περιθώριο για αναμονή.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τι να πούμε! Αναμενόμενη η πορεία της. Και η αρνητική καθαρή θέση είναι κάτι που περιμέναμε αφού είχε φτάσει σε οριακά επίπεδα και την πορεία της μετοχής. Η στήλη την παρακολουθεί χωρίς να την… ακολουθεί. Δεν έχουμε κάποιο λόγο άλλωστε. Τα θεμελιώδη και αυτά που κοιτάμε εμείς δεν το επιτρέπουν.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η δική της πτώση επίσης δείχνει κάτι. Προσοχή επομένως και εδώ. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στην Ιντραλότ και μάλλον θα την αφορούν. Από την πορεία στο ταμπλό το συμπέρασμά μας και όχι από κάποια πληροφορία ή κάτι τέτοιο.

CENTRIC: Στα 0,2360 ευρώ και στο +5,36% με όγκο 170 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 23,8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης