Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η αγορά «βλέπει» τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed έως τα τέλη 2020

BlackRock: Η αγορά «βλέπει» τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed έως τα τέλη 2020
Η αγορά «βλέπει» τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed έως τα τέλη 2020, αναφέρει η BlackRock
Η αγορά αναμένει πλέον τρεις μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ έως τα τέλη του 2020, αναφέρει η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.
Tούτου λεχθέντος, με βάση τα futures (της CME) των fund rates της Fed, το ForexFlow υπολογίζει στο 97% την πιθανότητα μίας περικοπής των επιτοκίων από την Τράπεζα τον Δεκέμβριο 2019, έναντι 77% την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, η πιθανότητα για δύο μειώσεις επιτοκίων αυξήθηκε στο 80% έναντι 70%, ενώ, τέλος, η πιθανότητα μίας περικοπής στην συνεδρίαση του ερχόμενου Ιουλίου «εκτοξεύθηκε» στο 53%, έναντι 18% μία εβδομάδα νωρίτερα.
Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Barclays προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τις εμπορικές διαμάχες της Ουάσιγκτον με τους εταίρους και τον αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα «βλέπει» πλέον τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed εντός του 2019, με αρχή από τη συνεδρίαση Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα, η J.P.Morgan ανέφερε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις επιτοκίων -κατά 25 μονάδες βάσης- έως το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν, μέχρι πρότινος, δεν ανέμεναν κάποια τέτοια κίνηση.
Από την πλευρά της, η ABN Amro ανέφερε πως οι ανησυχίες που απορρέουν για την αμερικανική οικονομία από τις εμπορικές διαμάχες Πεκίνου και Ουάσιγκτον ενισχύουν τις πιθανότητες για μία μείωση των επιτοκίων -επί του παρόντος στο εύρος 2,25% με 2,50%.
Παρόλα αυτά, η ολλανδική τράπεζα δεν αναμένει τέτοια κίνηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα έως τα τέλη του 2020.
Η Danske Bank εκτιμούσε πως, αν και η αγορά προεξοφλεί περικοπές επιτοκίων από τη Federal Reserve εντός του τρέχοντος έτους, εξαιτίας μεταξύ άλλων της αβεβαιότητας που προκαλούν οι εμπορικές διαμάχες ΗΠΑ – Κίνας, δεν αναμένει κάποια σχετική κίνηση από την Τράπεζα το 2019.
Όπως αναφέρει η Danske, η ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα ωθήσει τη Fed στο να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι αγορές θα αποδεχθούν αυτήν την εξέλιξη τους επόμενους μήνες.
Επί του παρόντος, το εύρος επιτοκίων διαμορφώνεται σε 2,25%-2,50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης