Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2019 ο χρυσός - «Άλμα» 1,3% στα 1.327,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2019 ο χρυσός - «Άλμα» 1,3% στα 1.327,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε  με κέρδη 16,80 δολ. ή 1,3%, στα 1.327,90 δολ. ανά ουγγιά 
Με νέα ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (3/6/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τις επίμονες εμπορικές ανησυχίες και ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ να απομακρύνουν τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και να τους στρέφουν στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Χθες (2/6) ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απόλυτα σοβαρός» με τις δηλώσεις του περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, εκτός εάν η γειτονική χώρα επιλύσει τα ζητήματα που υπάρχουν στα σύνορα.
Παράλληλα, η πλευρά τις Κίνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που ευθύνονται για την κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι άφησε ανοιχτή των πόρτα των διαπραγματεύσεων.
Περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου των ΗΠΑ κατέγραψε τον Μάιο του 2019 σημαντική επιβράδυνση, με τον δείκτη ISM να υποχωρεί στις 52,1 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016- από 52,8 τον Απρίλιο.
Παράλληλα, στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η IHS Markit, έδειξαν ότι ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε τον Μάιο με τον μικρότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009.
Ειδικότερα, ο σχετικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, από 52,6 μονάδες τον Απρίλιο.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 16,80 δολ. ή 1,3%, στα 1.327,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,5% στις 97,2 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,7% στο 1,124 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,2% στο 1,263 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο άσκησαν δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, ο οποίος τόνισε ότι μια μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ «μπορεί σύντομα να δικαιολογηθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης