Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πλήγμα για τα εταιρικά στη Wall Street από τους δασμούς των ΗΠΑ στο Μεξικό

Goldman Sachs: Πλήγμα για τα εταιρικά στη Wall Street από τους δασμούς των ΗΠΑ στο Μεξικό
Έκθεση της Goldman Sachs για τις εμπορικές διαμάχες ΗΠΑ και Μεξικού
Αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street αναμένει η Goldman Sachs, αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση του προέδρου Donald Trump να επιβάλλει δασμούς 5% σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά αγαθά εντός του τρέχοντος μήνα (από 10/6), αν το Μεξικό δεν μειώσει τις ροές παράνομων μεταναστών.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οι δασμοί θα φθάσουν σταδιακά το 25%, προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.



Όπως αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ο δασμός ύψους 5% θα πλήξει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για τον S&P 500 κατά 1% (ή 2 δολάρια) το 2019, σε περίπτωση οι εταιρείες απορροφήσουν ολόκληρο το κόστος των αυξημένων τιμών εισροών.
Οι εταιρείες θα πρέπει να αυξήσουν τις τ8ιμές τους στις ΗΠΑ κατά 0,1% κατά μέσο όρο, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες, επισημαίνεται.
Στην περίπτωση που οι δασμοί εκτοξευθούν στο 25%, τα κέρδη ανά μετοχή για τον S&P 500 θα δεχθούν πλήγμα της τάξεως του 5%, ενώ για να αντισταθμιστούν οι απώλειες οι τιμές θα πρέπει να αυξηθούν κατά 0,7%.
Επίσης, δεδομένου ότι οι δασμοί μειώνουν την πιθανότητα μετάβασης στη νέα εμπορική συμφωνία (USMCA), η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι εταιρείες που εξαρτώνται από τις αλυσίδες εφοδιασμού στον Καναδά θα υποφέρουν.
Νωρίτερα, η τράπεζα προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για κλιμάκωση των εμπορικών πολέμων των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό.




Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, πλέον υπάρχουν 60% πιθανότητες (από 40% που ήταν προηγούμενη εκτίμηση) οι ΗΠΑ να επιβάλλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.
Η Goldman Sachs αναθεώρησε επίσης τις εκτιμήσεις της για δασμούς σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα, εκτιμώντας ότι υπάρχουν 70% πιθανότητες ώστε ο Donald Trump να επιβάλλει δασμούς στο 5% των μεξικανικών προϊόντων και 50% πιθανότητα ότι αυτοί θα αυξηθούν στο 10%.
Ο κ. Trump πρόσφατα απείλησε το Μεξικό με δασμούς 5%, που θα εφαρμοστούν στις 10 Ιουνίου, εκτός αν θα μπορούσε να εμποδίσει τη ροή των μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης