Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Θέλουμε η κυβέρνηση να προχωρήσει – Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

tags :
Di Maio: Θέλουμε η κυβέρνηση να προχωρήσει – Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο
Όποιος προδώσει το κυβερνητικό συμβόλαιο, προδίδει την πατρίδα είπε ο Di Maio
Την πρόθεση του η κυβέρνηση Conte να συνεχίσει το έργο της εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio μετά τις αμφιβολίες του πρωθυπουργού Giuseppe Conte για το εάν θα καταφέρει το κυβερνητικό σχήμα της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων να παραμείνει ενωμένο.
«Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο Κοινοβούλιο, πάντα ήμασταν πιστοί στην κυβέρνηση.
Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά για να συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις στους Ιταλούς.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» είπε μιλώντας στην Corriere della Sera ο Di Maio, ο οποίος επισημαίνει πως αυτό που χρειάζεται είναι να τηρηθεί κατά γράμμα το κυβερνητικό «συμβόλαιο» που έχουν συνάψει η Lega και το Κίνημα των 5 Αστέρων.
«Γνωρίζαμε ότι ήμασταν δύο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις αλλά έχουμε ενωθεί με μια συμφωνία που θέτει πάνω από όλα προβλέψεις που υπηρετούν την χώρα και προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών» τόνισε ο Di Maio, αναφέροντας πως είναι διαθέσιμος για μια συνάντηση κορυφής με τον Matteo Salvini.
«Επαναλαμβάνω ότι πάντα ήμασταν πιστοί στην κυβέρνηση.
Αυτός που θα προδώσει το κυβερνητικό συμβόλαιο, προδίδει την πατρίδα.
Και εγώ δεν θέλω να προδώσω τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και που συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτήν την κυβέρνηση» τόνισε ο Di Maio, υποστηρίζοντας πως πρέπει να προχωρήσει η καθιέρωση του κατώτατου μισθού και τα μέτρα για την οικογένεια.
«Οι παλιές πολιτικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια έκαναν μόνο διακηρύξεις.
Αντίθετα εμείς δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Πιστεύω πως και η Lega σκέφτεται όπως και εμείς.
Θέλουμε να προχωρήσουμε με βαθιά αίσθηση υπευθυνότητας» υποστήριξε ο Di Maio, ο οποίος δήλωσε ότι είναι καθ'όλα έτοιμος να προχωρήσει στην εφαρμογή του ενιαίου φόρου, κάτι που είναι βασική εξαγγελία της Lega και του Salvini.
Ο Di Maio υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα απέναντι στον Salvini, ότι το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τους υπουργούς του όταν αυτοί δέχονται επιθέσεις και επανέλαβε ότι κύριο μέλημα του είναι να εργαστεί για το καλό του τόπου.
«Οι Ιταλοί θέλουν να μας βλέπουν να εργαζόμαστε.
Και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Φτάνει πια με τα μηνύματα.
Θέλω να εργαστώ σοβαρά» είπε ο Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης