Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς υποχωρούν οι εντάσεις στον εμπορικό πόλεμο - Στο +1,11% η άνοδος για Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς υποχωρούν οι εντάσεις στον εμπορικό πόλεμο  - Στο +1,11% η άνοδος για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +0,32%
Ανοδική κίνηση σημείωσε, τελικά, σήμερα Τρίτη (4/6) το πετρέλαιο, παρά τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» και εξαιτίας της σχετικής χαλάρωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +1,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,96 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,32% στα 53,42 δολ. ανά βαρέλι.

«Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί πλέον να εκτροχιάσει τη βασική μας υπόθεση για την ισχυρή κυκλική αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου», αναφέρει σε σημείωμά της η Bank of America Merrill Lynch, ενώ από την πλευρά του ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, δήλωσε ότι «η κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠα και Κίνας έχει προσθέσει περαιτέρω καθοδικούς κινδύνους στις ήδη επιβραδυνόμενες οικονομίες».

Οι επενδυτές αναμένουν στα τέλη του μήνα τη συνεδρίαση των χωρών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία, όπου θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει επέκταση των περικοπών στην παραγωγή τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Χθες (3/6) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι είναι πιθανό να συνεχιστούν οι περικοπές και το επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.
«Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα της αγορά πέραν του Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Al-Falih, διευκρινίζοντας ότι «για μένα, αυτό σημαίνει να μειώσουμε τα αποθέματα από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης