Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα λόγω εμπορικών εντάσεων, στο 1,25%

Αυστραλία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα λόγω εμπορικών εντάσεων, στο 1,25%
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας προχώρησε στην πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από σχεδόν τρία χρόνια
Στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της μετά από σχεδόν τρία χρόνια προχώρησε σήμερα Τρίτη (4/6) η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, επικαλούμενη τις ανησυχίες της για τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις, στο 1,25% γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έγινε η μεγαλύτερη αναπτυγμένη οικονομία που προχωράει σε μείωση επιτοκίων για το 2019, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμα και στο 0,5% μέχρι τα μέσα του 2020.
Σύμφωνα με την Reserve Bank of Australia, η παραπάνω κίνηση έχει ως στόχο να «στηρίξει την αύξηση της απασχόλησης και να παράσχει μεγαλύερη εμπιστοσύνη στην επίτευξη σταθερότητας τιμών».
Οι αξιωματούχοι της τράπεζας εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους μεγάλους εταίρους της, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στα επενδυτικά σχέδια αρκετών χωρών.
«Το κεντρικό σενάριο παραμένει ότι η οικονομία της Αυστραλίας θα αναπτυχθεί κατά περίπου 2,75% το 2019 και το 2020», αναφέρει η Reserve Bank of Australia, διευκρινίζοντας ότι «αυτή η προοπτική στηρίζεται από τις αυξημένες επενδύσεις στις υποδομές και την αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα των πόρων, εν μέρει ως απάντηση στην αύξηση των τιμών στις εξαγωγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης