Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Το άτακτο Brexit μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από αυτούς που θέλουν να μας διαλύσουν

Fox (Βρετανία): Το άτακτο Brexit μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από αυτούς που θέλουν να μας διαλύσουν
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα αποδυνάμωνε το Ηνωμένο Βασίλειο
Στο γεγονός ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποδυναμώσει το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε σήμερα (4/6) ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στην υποψηφιότητα του Jeremy Hunt για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Ειδικότερα, ο κ. Fox δήλωσε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από αυτούς που θέλουν να διαλύσουν το Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτοντας ότι «ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιθυμούμε να αποχωρήσουμε μία μία συμφωνία ώστε να υπάρξει ελάχιστη αναστάτωση».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι ο επόμενος ηγέτης του κόμματος, και κατά συνέπεια της χώρας, θα πρέπει να δώσει δύο μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πρώτο να είναι ότι «θέλουμε μία συμφωνία με την ΕΕ» και το δεύτερο ότι αυτή η συμφωνία «θα πρέπει να παραδωθεί με ίσο όγκο και ίση δύναμη, και εά δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αποχωρήσουμε, αλλιώς δεν θα έχουμε κανένα πραγματικό διαπραγματευτικό χαρτί».
Παράλληλα, ο κ. Fox επιβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Εξωτερικών Jeremy Hunt για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, αποκαλώντας τον έναν «εντυπωσιακό υπουργό Εξωτερικών του οποίου η επίευξη συμφωνιών αποτελεί μέρος του DNA του».
Ερωτηθείς για το εάν ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα οδηγούσε στην επιστροφή ενός «σκληρού» συνόρου στην Ιρλανδία, ο κ. Fox τόνισε ότι κάποιοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την εξέλιξη προς δικό τους όφελος.
«Η προοπτική μίας μη συμφωνία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που επιδιώκουν να διαλύσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στη συγκεκριμένη μάχη, τόσο στη Βόρεια Ιρλανδία όσο και ενδεχομέωνς στη Σκωτία», καταλήγει ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης