Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Σημαντική προτεραιότητα η επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα - Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος

Ν. Κορέα: Σημαντική προτεραιότητα η επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα - Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος
Ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας τόνισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ αποτελεί «σημαντική προτεραιότητα»
Ως «σημαντική προτεραιότητα» χαρακτήρισε την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Kim Yeon-chul, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, ο κ. Kim δήλωσε ότι η επανέναρξη των συνομλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης της Σεούλ, προσθέτοντας ότι «προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις στην κορεατική χερσόνησο, η σχέση της Βόρειας Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προχωρήσει».
«Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος επεσήμανε ότι «προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στις διακορεατικές συνομιλίες για την ειρήνη και την αμοιβαία ευημερία στη χερσόνησο, οι σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας θα πρέπει επίσης να σημειώσουν πρόοδο».
«Η διακορεατική οικονομική συνεργασία όχι μόνο διευκολύνει την διευθέτηση της διαρκούς ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο αλλά δημιουργεί επίσης μία ευκαιρία για αμοιβαία ευημερία ανάμεσα στις δύο χώρες», καταλήγει ο κ. Kim.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα «πιθανώς» να παραβίασε τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω των πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα, με τον ίδιο ωστόσο να διευκρινίζει πως «αυτό που είναι σημαντικό στην πραγματικότητα είναι η εκστρατεία απέναντι στην οποία έχουμε δεσμευτεί».
«Αυτό που έχει σημασία είναι να παραδώσουμε εν τέλει την έκβαση που αναζητούμε σε αυτήν την εκστρατεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, αναφερόμενο στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης