Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Εξάλειψη των πλαστικών απορριμάτων: Ο όμιλος Schwarz Retail Group στηρίζει το Project Stop στην Ασία

tags :
Εξάλειψη των πλαστικών απορριμάτων: Ο όμιλος Schwarz Retail Group στηρίζει το Project Stop στην Ασία
Εξάλειψη των πλαστικών απορριμάτων: Ο όμιλος Schwarz Retail Group στηρίζει το Project Stop στην Ασία
Τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και αποτελούν απειλή για πολλές χώρες της Ασίας.
Ο όμιλος Schwarz Retail Group (SRG) (Lidl, Kaufland, PreZero), με στόχο να συμβάλλει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων, στηρίζει το PROJECT STOP (Stop Ocean Plastics) ως τεχνικός εταίρος.
Το PROJECT STOP είναι μια ηγετική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την πρόληψη της συσσώρευσης πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς και συνεργάζεται πρωτίστως με τοπικές κοινότητες στην Ινδονησία, για την ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο. Ο όμιλος SRG είναι η πρώτη εταιρία λιανικής πώλησης τροφίμων που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε στην Ινδονησία το 2017.
Η συμμετοχή του ομίλου Schwarz Retail Group στο PROJECT STOP γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «REset Plastic» που θεσπίστηκε το 2018 και εφαρμόζεται σε επίπεδο ομίλου. «Με την εταιρική στρατηγική μας για τη χρήση του πλαστικού, επιδιώκουμε να καθιερώσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα», ανέφερε ο Thomas Kyriakis, Manager της Schwarz Zentrale Dienste. Στο πλαίσιο της στρατηγικής, προσδιορίστηκαν πέντε πεδία δράσης, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής: πρόληψη, σχεδιασμός, ανακύκλωση, εξάλειψη, καθώς και καινοτομία και έρευνα.

Σχετικά με το PROJECT STOP

Το PROJECT STOP (Stop Ocean Plastics) συνεργάζεται με πόλεις και τοπικές κοινότητες για τη δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, προκειμένου να προλαμβάνεται η ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα, στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Ασίας. Το σχέδιο STOP έχει τη στήριξη εταίρων από τον κλάδο της βιομηχανίας, αλλά και κρατικών φορέων. Στόχος του σχεδίου είναι η πλήρης εξάλειψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης που επιφέρουν τα πλαστικά απορρίμματα, η ανακύκλωση μεγαλύτερου όγκου πλαστικών και η δημιουργία οφελών για τον τοπικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.stopoceanplastics.com ή στο Twitter: @endoceanplastics

Σχετικά με τον όμιλο Schwarz Retail Group (SRG)

Ο όμιλος Schwarz Retail Group (SRG) είναι μια διεθνής εταιρεία λιανικής πώλησης που απασχολεί πάνω από 400.000 εργαζόμενους, διαθέτει 11.700 θυγατρικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο και εξειδικευμένα καταστήματα σε 30 χώρες και αποτελείται από τα εμπορικά σήματα Lidl και Kaufland. Εδώ και πολλά χρόνια είναι προσηλωμένος στη συλλογή, διαλογή και επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών. Το εμπορικό σήμα PreZero λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών διάθεσης και ανακύκλωσης απορριμμάτων σε επίπεδο ομίλου. Με την εταιρική στρατηγική του για τα πλαστικά απορρίμματα («REset Plastic»), που θεσπίστηκε το 2018, ο όμιλος Schwarz Retail Group ήταν ο πρώτος όμιλος λιανικής πώλησης στη Γερμανία που ανέλαβε τη δέσμευση για σημαντική μείωση του μεριδίου του σε πλαστικά απορρίμματα στο πλαίσιο τόσο της παραγωγής όσο και της εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και για περαιτέρω αύξηση των επιπέδων συλλογής και ανακύκλωσης με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας, μετατρέποντας έτσι τα απορρίμματα του σήμερα στις πρώτες ύλες του αύριο και κλείνοντας τον κύκλο ζωής των υλικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης