Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα της Βόρειας Κορέας σε ΗΠΑ: Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας

tags :
Μήνυμα της Βόρειας Κορέας σε ΗΠΑ: Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας
Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί την Ουάσινγκτον ένα χρόνο μετά τη συμφωνία
H Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα (4/6)  τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών στη Σιγκαπούρη το 2018 μπορεί να κινδυνεύσουν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την αδικαιολόγητη πίεση που ασκούν στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα τιμώρησε ορισμένα μέλη της ομάδας της που κατηύθυναν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βορειοκορεάτη Kim Jong Un και του Αμερικανού D. Trump στο Ανόι τον Φεβρουάριο.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση του Trump  και του Kim Jong Un στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή κοινής δήλωσης τεσσάρων σημείων με την οποία δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς μια νέα σχέση, η Βόρεια Κορέα τονίζει ότι η συμφωνία μπορεί να κινδυνεύσει αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την πολιτική τους να "επιμένουν μόνο στη μονομερή εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων μας", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που δεν κατονομάζεται.
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι αν οι ΗΠΑ δεν επανέλθουν με κάτι καινούργιο "πριν είναι πολύ αργά" η κοινή δήλωση θα γίνει "απλά μια λευκή κόλλα χαρτί".
"Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν φρόνηση και να αλλάξουν την τρέχουσα μέθοδο υπολογισμού τους για να απαντήσουν στο αίτημά μας το συντομότερο δυνατόν", ανέφερε ο αξιωματούχος στην ανακοίνωση.
"Υπάρχει και ένα όριο στην υπομονή μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης