Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, υποχωρούν οι ανησυχίες στο εμπόριο και μείωσης επιτοκίων από την FED - Στο +2,06% ο Dow, στο +2,15% για S&P 500

Ράλι στη Wall, υποχωρούν οι ανησυχίες στο εμπόριο και μείωσης επιτοκίων από την FED - Στο +2,06% ο Dow, στο +2,15% για S&P 500
Ισχυρά κέρδη άνω του 2% στη Wall Street
(upd) Με ισχυρά κέρδη άνω του 2% έκλεισαν σήμερα (4/6) οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω μειωμένων ανησυχιών για το εμπόριο αλλά και προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones εμφάνισε κέρδη +2,06% στις 25.332 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο 2,15% στις 2.803 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε 2,65% υψηλότερα στις 7.527 μονάδες
Image
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στις κεντρικές τράπεζες, αναμένοντας τις «απαντήσεις» τους στα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώνονται για την παγκόσμια οικονομία.
Το εργαλείο FedWatch του CME τοποθετεί στο 90% την πιθανότητα μιας μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2019, ενώ η πιθανότητα για μια δεύτερη μείωση τον Δεκέμβριο 2019 ξεπερνά επίσης το 80%. 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, άφησε να εννοηθεί ότι, εάν χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα παραμένει ανοιχτή σε μειώσεις των επιτοκίων, τονίζοντας πως τα μη συμβατικά εργαλεία της Fed είναι πλέον συμβατικά και πως πιθανότατα θα χρειαστούν με κάποια μορφή στο μέλλον.
Χθες (3/6), ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι τα επιτόκια ενδέχεται να μειωθούν σύντομα, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού και του κινδύνου που θέτουν οι εμπορικές εντάσεις στην αμερικανική οικονομία.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε σήμερα πως η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι η κατάλληλη, αν και παραδέχτηκε υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι επενδυτές τώρα προεξοφλούν δύο περικοπές επιτοκίων εντός του 2019, ο Evans δήλωσε ότι μάλλον «η αγορά βλέπει κάτι που εκείνος δεν έχει δει ακόμα στα εθνικά στοιχεία».
Το εργαλείο FedWatch του CME τοποθετεί στο 90% την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ η πιθανότητα για μια δεύτερη μείωση τον Δεκέμβριο ξεπερνά επίσης το 80%.
Εν τω μεταξύ, ανάκαμψη καταγράφηκε στον τεχνολογικό κλάδο, μία ημέρα αφότου ο Nasdaq διολίσθησε σε περιοχή διόρθωσης, δεχόμενος πιέσεις από τις βαριές απώλειες στις μετοχές των Alphabet, Amazon, Facebook, και Apple, εν μέσω ανησυχιών για αυστηρότερους κανόνες ρύθμισης για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
Η Amazon και η Google της Alphabet είναι οι πρώτες εταιρίες τεχνολογίας που θα βρεθούν αντιμέτωπες με έρευνες για μονοπωλιακές πρακτικές από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, ενώ πηγές δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν η Apple και η Facebook.
Σε ό,τι αφορά στις εμπορικές εντάσεις, το Πεκίνο διεμήνυσε σήμερα πως οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και τριβές για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρέπει να αντιμετωπιστούν και να λυθούν μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.
Στην υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών συνέβαλαν οι σημερινές δεσμεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για την επίτευξη μιας φιλόδοξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των χωρών του στη μετά - Brexit εποχή.

Μεξικό - ΗΠΑ: Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Trump ο Μεξικανός πρόεδρος

Τη διαβεβαίωση ότι, «αν χρειαζόταν», θα συνομιλούσε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, μετά την απειλή του τελευταίου να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα, έδωσε σήμερα (4/6/2019) ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador.
«Αν χρειαστεί, θα το κάνουμε», απάντησε ο López Obrador όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν θα συναντηθεί με τον Trump για να εξευρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί η επιβολή αυτών των δασμών που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα.
Σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Jesus Seade, συναντήθηκε με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Robert Lighthizer, και τον επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Tom Donohue, για να συζητήσουν το θέμα των δασμών και το μεταναστευτικό.
Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard, πρόκειται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Mike Pompeo.
Το Μεξικό επιμένει ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία.
«Πιστεύω ότι έχουμε 80%» πιθανότητες να βρεθεί μια λύση, δήλωσε ο Ebrard σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Trump έχει ανακοινώσει ότι από τις 10 Ιουνίου θα επιβληθούν δασμοί, ύψους 5%, σε όλα τα μεξικανικά είδη.
Οι δασμοί αυτοί θα αυξάνονται κλιμακωτά για να φτάσουν στο 25% την 1η Οκτωβρίου.
Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να άρουν τους δασμούς αυτούς εφόσον το Μεξικό λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση.
Ο Μεξικανός πρόεδρος είπε ότι θέλει να διεξαχθούν οι ήδη προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πριν οριστεί μια συνάντηση με τον Trump.
«Οι συνομιλίες πάνε καλά (...) Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η αυριανή συνάντηση (σ.σ. του Ebrard με τον Pompeo) θα είναι σημαντική και θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν τις 10 Ιουνίου.
Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς να καταλήξουν σε μια συμφωνία», τόνισε.

Δέσμευση Trump - May για μια μεγάλη εμπορική συμφωνία στη μετά - Brexit εποχή

Για την επίτευξη μιας φιλόδοξης εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Βρετανίας στη μετά - Brexit εποχή, δεσμεύτηκαν ο πρόεδρος Donald Trump και η πρωθυπουργός Theresa May.
Οι δύο ηγέτες παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Downing Street μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η χώρα του μοιράζεται κοινούς στόχους με τη Βρετανία και αναμένει μια σπουδαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών.
Ο Trump τόνισε ότι «όλα είναι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Όσον αφορά τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn, ο Trump είπε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, ενώ τον χαρακτήρισε «αρνητική δύναμη».
Να σημειωθεί ότι ο Corbyn συμμετείχε σήμερα στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο κατά του Αμερικανού προέδρου.
Ο Trump επανέλαβε τη θέση του ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες και πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλιο δεν πρέπει να υιοθετήσει την κινεζική τεχνολογία 5G.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η Theresa May δεν πήρε πιθανόν τα εύσημα που της άξιζαν για τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε με στόχο μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Βρετανίδα πρωθυπουργός αστειεύτηκε σχετικά με τις συμβουλές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου για το θέμα.
«Ο πρόεδρος (πέρυσι) πρότεινε να μηνύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν κάναμε», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
«Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις και καταλήξαμε σε μια καλή συμφωνία» σημείωσε, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου.
Ο Trump εξήρε τη συμφωνία του Νοέμβριου που σύναψε η May με τις Βρυξέλλες, την οποία οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τρεις φορές νωρίτερα φέτος.
«Εγώ θα τους είχα μηνύσει, αλλά εντάξει», υπογράμμισε ο ίδιος χαμογελώντας.
«Θα τους είχα μηνύσει και θα προχωρούσαμε σε διακανονισμό, όμως ποτέ δεν ξέρεις, εκείνη είναι πιθανόν καλύτερη διαπραγματευτής σε σχέση με εμένα».
Κατόπιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε:
«Πιθανόν, δεν σου δόθηκαν τα εύσημα που σου αξίζουν, εάν αυτά σημαίνουν κάτι, όμως πιστεύω ότι σου αξίζουν πολλά εύσημα, πραγματικά το πιστεύω».
Την ίδια ώρα, οι σχέσεις με το Μεξικό και η Huawei βρέθηκαν, επίσης, στο επίκεντρο των δηλώσεων του Trump.
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, το Μεξικό «πρέπει να κάνει περισσότερα» για να σταματήσει την «εισβολή» των μεταναστών στις ΗΠΑ, εάν θέλει να αποφύγει την επιβολή τελωνειακών δασμών σε βάρος του.
Θεωρώντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «εκατομμύρια άνθρωποι» διασχίζουν τα σύνορα, ο μεγιστάνας υπογράμμισε ότι «οι δασμοί θα τεθούν πιθανόν σε ισχύ», παρά τις συνομιλίες με τη μεξικανική κυβέρνηση με στόχο να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών.
«Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη.
Θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα».
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τα σύνορα… Θέλω να δω ασφάλεια στα σύνορά μας, θα δω φοβερό εμπόριο, θα δω πολλά πράγματα να συμβαίνουν κι αυτό συμβαίνει».
«Το Μεξικό τηλεφώνησε, θέλουν να συναντηθούμε, θα συναντηθούν την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών (Mike) Pompeo θα παραστεί στη συνάντηση μαζί με κάποιους άλλους που είναι πολύ καλοί σε αυτό και θα δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όμως νομίζω ότι το πιθανότερο είναι οι δασμοί να επιβληθούν και το πιθανότερο τότε θα λέμε ότι οι δασμοί τέθηκαν σε ισχύ και ότι θα καταβληθούν».
«Κάθε μήνα αυτοί οι δασμοί θα αυξάνονται από το 5% στο 10%, στο 15%, στο 20% και ίσως στο 25% κι αυτό που θα συμβεί είναι ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις που έφυγαν από τη χώρα μας και πήγαν στο Μεξικό, θα επιστρέψουν σε εμάς κι αυτό είναι εντάξει…», πρόσθεσε ο Trump.
Σχετικά με την Huawei, ο Trump εμφανίστηκε «απόλυτα βέβαιος» στο ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία για την πιθανή εμπλοκή του κινεζικού ομίλου στην ανάπτυξη του βρετανικού δικτύου 5G, ένα ενδεχόμενο που δεν βλέπουν με καλό μάτι οι ΗΠΑ.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα έχουμε μια συμφωνία», υπογράμμισε.

H Fed είναι «ανοιχτή» στην αύξηση επιτοκίων και λόγω εμπορικού πολέμου

Οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σήμερα ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, παρά το ότι οι προκλήσεις δεν είναι νέες, σχολίασε ο επικεφαλής της federal Reserve (Fed), Jerome Powell, μιλώντας στην ετήσια Συνέλευση Νομισματικής Πολιτικής (Conference on Monetary Policy Strategy, Tools, and Communications Practices).
Όπως είπε, πλέον οι κεντρικές τράπεζες επικεντρώνονται στο επίπεδο επιτοκίων και, ιδιαίτερα, στο αν τα επιτόκια (των κεντρικών τραπεζών) υποχωρήσουν χαμηλότερα από το κατώτατο σημείο (effective lower bound, ELB) για την ισορροπία της οικονομίας.
Όπως είπε, δεν θα αποτελέσει έκπληξη η επόμενη φορά που τα επιτόκια θα φθάσουν το ELB, καθώς δεν έχουν ξεχαστεί ακόμη οι επίπονες εμπειρίες της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
«Η υποχρέωσή μας προς το κοινό που εξυπηρετούμε είναι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.
Και με την ανάπτυξη της οικονομίας, την χαμηλή ανεργία και τον χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή», σχολίασε.
Στη συνέχεια, ανέπτυξε τα τρία ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι κεντρικές τράπεζες.
Το πρώτο αφορά τις στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσει η FOMC ως απάντηση στους κινδύνους σχετικά με το ELB, ενώ το δεύτερο την επάρκεια της δέσμης εργαλείων της Fed.
Τέλος, το τρίτο ζήτημα αφορά τη βελτίωση της επικοινωνίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αλλά και της διαφάνειας.
«Η διαφάνεια διαδραματίζει επίσης κεντρικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής, μέσω των επιπτώσεών της στις προσδοκίες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Φυσικά, αυτή ήταν η μεγάλη διορατικότητα πίσω από την επανάσταση διαφάνειας στις κεντρικές τράπεζες τις τελευταίες δεκαετίες.
Σήμερα, οι κεντρικές τράπεζες μοιράζονται δημοσίως ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο όγκο πληροφοριών σχετικά με την πολιτική.
Όμως, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι σχολιαστές εντός και εκτός των κεντρικών τραπεζών αμφισβητούν μερικές φορές εάν όλη η διαφάνεια συμβάλλει στην αποτελεσματική επικοινωνία».

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι για κάθε δείκτη:
Image
Image
Image

Κέρδη στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε Ιταλία και κεντρικές τράπεζες

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αρχίζουν να προεξοφλούν πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, ως «απάντηση» στα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώνονται για την παγκόσμια οικονομία.
Την Πέμπτη (6/6) αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,59% κι έκλεισε στις 372,67 μονάδες.
Ο τεχνολογικός κλάδος δέχτηκε πιέσεις, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ νωρίτερα κατέγραφε απώλειες άνω του 1%, καθώς οι πρώτες ενδείξεις για αντιμονοπωλιακές ενέργειες των αμερικανικών αρχών σε βάρος της Google και άλλων μεγάλων αμερικανικών εταιριών τεχνολογίας οδήγησαν σε πτώση και τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Από την άλλη, με ισχυρή άνοδο άνω του 3% έκλεισε ο κλάδος αυτοκινήτων, χάρη στις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αμερικανική αγορά.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,51% κι έκλεισε στις 11.971,17 μονάδες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Volkswagen και BMW να καταγράφουν κέρδη 4,1%, 3,6% και 3,2% αντίστοιχα.


Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,41% στις 7.214,29 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,51% στις 5.268,26 μονάδες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 1,2% τον Μάιο, από 1,7% τον Απρίλιο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για 1,3%.
Ο χαμηλός πληθωρισμός παραμένει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η ΕΚΤ.
Τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία ενδεχομένως να αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική νωρίτερα από τον σχεδιασμό της.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 1,79% κι έκλεισε στις 20.229,42 μονάδες, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Matteo Salvini προσέφερε διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα της ιταλικής κυβέρνησης.
Salvini και Di Maio εξέφρασαν, εξάλλου, την πρόθεσή τους να συνεχίσει η θητεία της κυβέρνησης, ύστερα από το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Giuseppe Conte προς τους κυβερνητικούς εταίρους ότι είτε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους είτε θα υποβάλει την παραίτησή του.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν ετοιμάζεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 να προτείνει την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, εξέλιξη η οποία θα φέρει την Ιταλία αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 3 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Intesa Sanpaolo ενισχύθηκε κατά 2,2%, της Banco Bpm σημείωσε άνοδο 3,5%, της Unicredit κατέγραψε κέρδη 2,9%, ενώ η UBI Banca σημείωσε άλμα 4%.
Σημαντική βελτίωση κατέγραψε και η αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,525% από 2,574% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Περαιτέρω πτώση στις αγορές της Ασίας

Με νέες απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τόσο τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις, όσο και τις μελλοντικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Fed.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, καθώς έκλεισε στο -0,01% και τις 20.408,54 μονάδες, με τις μετοχές των SoftBank και Nintendo να υποχωρούν κατά 3,3% και 2,3% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακή πτώση 0,04% στις 2.066,97 μονάδες, καθώς η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά 0,8%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε συγκεκριμένα στο -0,68% και τις 10.429,12 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 0,96% στις 26.715 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο -1,23% και τις 8.748,27 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 6.332,40 μονάδες, στον απόηχο της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από σχεδόν τρία χρόνια.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έγινε η μεγαλύτερη αναπτυγμένη οικονομία που προχωράει σε μείωση επιτοκίων για το 2019, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμα και στο 0,5% μέχρι τα μέσα του 2020.
Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους μεγάλους εταίρους τους, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στα επενδυτικά σχέδια αρκετών χωρών.
Μετά από αυτήν την κίνηση, οι επενδυτές θεωρούν πιθανή μία μείωση επιτοκίων και από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά το τρέχον έτος, με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να συνεδριάζει αργότερα εντός του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης