Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β . Κορέα προς ΗΠΑ: Μην παίζετε με την υπομονή μας – Σε κίνδυνο η συμφωνία Kim – Trump

Β . Κορέα προς ΗΠΑ: Μην παίζετε με την υπομονή μας – Σε κίνδυνο η συμφωνία Kim – Trump
Για αδικαιολόγητη επίθεση των ΗΠΑ όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κάνει λόγο η Β. Κορέα
Προειδοποίηση στις ΗΠΑ ότι οι συμφωνίες των Donald Trump και Kim Jong Un που επιτεύχθηκαν πριν από έναν χρόνο στη Σιγκαπούρη τελούν υπό κίνδυνο απηύθυνε η Βόρεια Κορέα, κατηγορώντας τη διακυβέρνηση Trump ότι της ασκεί αδικαιολόγητη πίεση για την αποπυρηνικοποίηση της.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ανακοίνωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την οποία η συμφωνία των τεσσάρων σημείων που υπέγραψαν Trump – Kim στη Σιγκαπούρη κινδυνεύει εάν οι  ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την πολιτική τους που εστιάζει «στη μονομερή παράδοση των πυρηνικών μας όπλων».
«Εάν οι ΗΠΑ δεν καταλήξουν σε μια νέα πολιτική πριν να είναι πολύ αργά, τότε η συμφωνία δεν είναι θα παρά ένα απλό κενό χαρτί.
Καλό θα ήταν οι ΗΠΑ να αλλάξουν το σημερινό τρόπο που υπολογίζουν τα πράγματα και να απαντήσουν στο αίτημα μας το συντομότερο δυνατό.
Υπάρχει ένα όριο στην υπομονή μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Β. Κορέας, η οποία ωστόσο καθιστά σαφές ότι είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να τηρεί τη συμφωνία Trump – Kim, εφόσον οι ΗΠΑ βρουν μια εποικοδομητική προσέγγιση του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης