Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Κυνηγοί αποδόσεων προκαλούν ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Morgan Stanley: Κυνηγοί αποδόσεων προκαλούν ράλι στα ελληνικά ομόλογα
Τα 5ετή ελληνικά ομόλογα έχουν απόδοση 1,71%, παρά το γεγονός ότι αξιολογούνται ως «σκουπίδια»
Στην τάση των διεθνών επενδυτών να αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις αποδίδει η Morgan Stanley το πρόσφατο ράλι στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία αν και «junk» έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, τα 5ετή ελληνικά ομόλογα έχουν απόδοση 1,71%, παρά το γεγονός ότι αξιολογούνται ως «σκουπίδια», αφού βρίσκονται στη βαθμίδα "B+" από την Standard & Poor's.
Από την άλλη, τα αμερικανικά 5ετή ομόλογα έχουν απόδοση 1,91%, παρά το γεγονός ότι έχουν αξιολόγηση "AA+".

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, οι ελληνικοί τίτλοι είναι προφανώς περισσότερο ελκυστικοί σε σχέση με τους αντίστοιχους της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι έχουν αρνητικές αποδόσεις.
Στην πραγματικότητα, οι επενδυτές στα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα έχουν βεβαιωμένη ζημία εάν κατέχουν αυτά τα ομόλογα, σε αντίθεση με τα ελληνικά που δίδουν αποδόσεις.
Αυτός είναι και ο ρόλος του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η Morgan Stanley.
Βέβαια, όπως εξηγεί, αν και η Ελλάδα εξήλθε του έπους των Μνημονίων το καλοκαίρι του 2018, μετά από τη διάσωση που έλαβε από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα βουνό από χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης