Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (Βρετανία): Πιθανή μία συμφωνία για το Brexit πριν από τον Οκτώβριο - Πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά τις διαπραγματεύσεις

Hunt (Βρετανία): Πιθανή μία συμφωνία για το Brexit πριν από τον Οκτώβριο - Πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά τις διαπραγματεύσεις
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να προσεγγίσει το ζήτημα με τις «κατάλληλες διαπραγματευτικές ικανότητες»
Ως πιθανό χαρακτήρισε σήμερα (5/6) το ενδεχόμενο συμφωνίας για το Brexit πριν από τον Οκτώβριο του 2019 ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται η κατάλληλη προσέγγιση του ζητήματος.
Ειδικότερα, ο κ. Hunt εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαπραγματευτεί μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Οκτωβρίου, εφόσον το Λονδίνο προσεγγίσει το θέμα με «τις κατάλληλες διαπραγματευτικές ικανότητες».
«Υπάρχει μία συμφωνία που πρέπει να γίνει και εάν προσεγγίσουμε το θέμα με τον σωστό τρόπο, με τις κατάλληλες διαπραγματευτικές ικανότητες, μπορούμε να έχουμε συμφωνία ακόμα και πριν από τον Οκτώβριο», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα του πρέπει να δείξει ηγετική θέση και σιγουριά κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την ΕΕ.
«Εάν η Βρετανία προσεγγίσει το ζήτημα λάθος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να εμποδίσει μία καλύτερη συμφωνία και το βρετανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε εκλογές», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι σε αυτή την περίπτωση «το Εργατικό Κόμμα θα μπορούσε να έρθει στην εξουσία, κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί καθώς ο Jeremy Corbyn είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος που έχουμε δει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης