Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Έκλεισε» στο +30% η Κέκροψ – Φήμες για θετική δικαστική απόφαση - Στο +14,6% η Ιntracom

tags :
«Έκλεισε» στο +30% η Κέκροψ – Φήμες για θετική δικαστική απόφαση - Στο +14,6% η Ιntracom
Φήμες κυκλοφορούν στην αγορά ότι βγήκε η απόφαση για την Κεκροψ και είναι θετική στο θέμα αφορά στη διεκδίκηση εκτάσεων και στην αντιδικία με το ελληνικό δημόσιο
(upd)Φήμες κυκλοφορούν στην αγορά ότι βγήκε η απόφαση για την Κεκροψ και είναι θετική στο θέμα που κρατάει χρόνια και αφορά στη διεκδίκηση εκτάσεων και στην αντιδικία με το ελληνικό δημόσιο.
Ωστόσο, οι φήμες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν μέχρι στιγμής.
Η μετοχή πάντως έκλεισε κλειδωμένη στο limitup με άνοδο 29,75%.
Η τιμή της μετοχής είναι στα 2,05 ευρώ με συνολικό όγκο 215 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40,5 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της AenaonMarkets, στο twitter«η μετοχή κόβει ανοδικά τα 1,82 ευρώ και πάει γρήγορα προς τα 2,50 ευρώ».

Η κίνηση της μετοχής έδωσε ώθηση και στη μετοχή της Ιντρακόμ. 
Η μετοχή ενισχύθηκε 14,6% στα 0,86 ευρώ με αποτίμηση 64 εκατ. ευρώ και όγκο συναλλαγών 410 χιλ. τεμάχια. 
Σημειώνεται πως η Ιντρακόμ μέσω της Intradevelopment κατέχει το 34,32%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 37,48% και η Alpha Bank το 6,69% του μετοχικού κεφαλαίου της Κέκροψ.
Αναφορικά με τη διεκδικούμενη έκταση η εταιρεία στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2018 σημείωνε: Η Εταιρεία ανακοίνωσε στις 12 Απριλίου 2018 ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή την ασκηθείσα από την Εταιρεία Αίτηση Αναίρεσης της υπ’αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ειδικότερα, ανήρεσε την εις βάρος της Εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Εταιρεία επικαλείτο, ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητα της Εταιρείας με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.
Η υπόθεση συζητήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις κατά τα ανωτέρω δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις του Αρείου Πάγου κατά την δικάσιμο της 4ης Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής αποφάσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης