Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα - Παρά το θετικό κλίμα στις αγορές, ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί

Η πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα - Παρά το θετικό κλίμα στις αγορές, ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί
Το Bloomberg σχολιάζει ότι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για οπισθοχώρηση από τις μεταρρυθμίσεις
Με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, το Bloomberg περιγράφει τις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη η επόμενη ελληνική κυβέρνηση.
«Καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για τις πρώτες της εθνικές εκλογές μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, όποιος κι αν αναδειχθεί πρωθυπουργός θα έρθει αντιμέτωπος με μια άμεση πρόκληση: πως να αντιμετωπίσει τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν σχετικά με την οπισθοχώρηση από τις μεταρρυθμίσεις» επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, τα μέτρα για τις συντάξεις, αλλά και η μείωση του ΦΠΑ θα απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού χώρου.,
Την ίδια στιγμή, τονίζεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018 πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, αλλά και στη θετική αντίδραση των αγορών στη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πιο φιλικός όσον αφορά τις επενδύσεις.
«Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Η έκθεση της Κομισιόν επισημαίνει τα τρωτά σημεία του τραπεζικού τομέα της χώρας και τις περαιτέρω προκλήσεις για την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και ειδικότερα των επενδύσεων.
Παρά την πρόοδο στη μείωση των NPLs, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για την ταχύτερη μείωση τους» σχολιάζει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί θα πρέπει από τη μια πλευρά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι προειδοποιούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και από την άλλη πλευρά να ελαφρύνει τα βάρη των Ελλήνων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης