Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβράδυνση στις τιμές κατοικιών για τις ευρωπαϊκές πόλεις το 2019 – Μείωση σε Λονδίνο και Στοκχόλμη

Fitch: Επιβράδυνση στις τιμές κατοικιών για τις ευρωπαϊκές πόλεις το 2019 – Μείωση σε Λονδίνο και Στοκχόλμη
Έκθεση της Fitch Ratings για τις αγορές κατοικιών των κύριων ευρωπαϊκών πόλεων
Η ραγδαία αύξηση των τιμών στις αγορές κατοικιών των κύριων ευρωπαϊκών πόλεων κατά τα τελευταία χρόνια, θα επιβραδυνθεί το 2019, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, εν μέσω προειδοποιήσεων από πλευράς αναλυτών για «φούσκα» στην κλάδο το περασμένο έτος.
Ειδικότερα, η αύξηση των τιμών κατοικιών στο Άμστερνταμ, το Βερολίνο, το Δουβλίνο και τη Μαδρίτη αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος, ενώ οι τιμές θα υποχωρήσουν σε Λονδίνο και Στοκχόλμη.
Μόνο στο Παρίσι ο ρυθμός αύξησης θα παραμείνει ίδιος με το 2018.
«Ένας κοινός μοχλός πίσω από τις προσδοκίες μας για τις επτά πόλεις είναι η μειωμένη δραστηριότητα από τους πρώτους αγοραστές, λόγω των περιορισμών της προσιτότητας και του δανεισμού.
Άλλοι παράγοντες, όπως οι περιορισμοί στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στο Άμστερνταμ και τη Μαδρίτη, θα μειώσουν τη ζήτηση από τους επενδυτές.
Εν τω μεταξύ, το Brexit θα αποτελέσει βασικό μοχλό για τις τιμές κατοικιών του Λονδίνου και του Δουβλίνου.
Η αβεβαιότητα έχει ήδη βαρύνει τις τιμές και στις δύο πόλεις, αλλά το Δουβλίνο θα μπορούσε τελικά να κερδίσει από τις μετεγκαταστάσεις του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις τιμές κατοικιών στις πόλεις αυτές, με εξαίρεση το Λονδίνο.
Στη Στοκχόλμη, αναμένουμε οι τιμές να σταθεροποιηθούν το 2020 εξαιτίας της έλλειψης πολυτελών κατοικιών στην πόλη.
Η αύξηση του πληθυσμού θα υποστηρίξει τη ζήτηση για ακίνητα.
Στο Παρίσι, ενώ ο πληθυσμός κινείται έξω από τα κεντρικά όρια της πόλης, η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή για την περιορισμένη ποσότητα στέγασης στο κέντρο. Αναμένουμε η αύξηση των τιμών κατοικιών στο Παρίσι να παραμείνει στο 5% φέτος και το επόμενο έτος, ξεπερνώντας την αύξηση σε εθνικό επίπεδο», σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης