Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Beige Book» (Fed): Μέτρια επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ – Αβεβαιότητα στη μεταποίηση

«Beige Book» (Fed): Μέτρια επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ – Αβεβαιότητα στη μεταποίηση
Τί αναφέρει το «Beige Book» της Federal Reserve
Η οικονομική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να επεκτείνεται με «μέτριο» ρυθμό το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου 2019, συμπεραίνεται από την έρευνα «Beige Book» της Federal Reserve (Fed), στην οποία αποτυπώνεται το κλίμα στην πραγματική οικονομία.
Σχεδόν όλες οι Περιφέρειες (που υπάρχουν Fed) ανέφεραν αύξηση στην δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου, ωστόσο οι επιχειρήσεις εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και εταίρων.
Η δραστηριότητα στην κατασκευή κατοικιών και την ακίνητη περιουσία ενισχύθηκε συνολικά, αλλά με ευρείες διακυμάνσεις μεταξύ των Περιφερειών.
Η τουριστική δραστηριότητα επιταχύνθηκε, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων ήταν χαμηλότερες, υπογραμμίζεται.
Η εικόνα στη ζήτηση δανείων ήταν μικτή, οι συνθήκες στη γεωργία παρέμειναν γενικά αδύναμες, ωστόσο ορισμένες Περιφέρειες ανέφεραν κάποιες βελτιώσεις.
Σε ό,τι αφορά στην απασχόληση, εξακολούθησε να αυξάνεται σε εθνικό επίπεδο, με τις περισσότερες περιφέρειες αναφέρουν μέτρια βελτίωση.
Σημαντική ζήτηση προσλήψεων σημειώθηκε για τις υπηρεσίες λιανικής, τους τεχνίτες, την κατασκευαστική και την οικοδομική.
Ο ανταγωνισμός για τους εργαζόμενους άσκησε ορισμένες μισθολογικές πιέσεις σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, ωστόσο γενικότερα οι συνολικές μισθολογικές πιέσεις παρέμειναν σχετικά συγκρατημένες, λόγω των χαμηλών ποσοστών ανεργίας.
Τέλος, σχετικά με τον πληθωρισμό, οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιοχές.
Αρκετές Περιφέρειες σημείωσαν ταχύτερη αύξηση των τιμών εισροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης