Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Trump με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας

Συνάντηση Trump με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας
Στην Ιρλανδία ο Donald Trump
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Leo Varadkar είχε σήμερα (5/6) το απόγευμα στο αεροδρόμιο Σάνον του Δουβλίνου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα περάσει τη νύχτα στο θέρετρο γκολφ ιδιοκτησίας του στο χωριό Ντούνμπεγκ της ιρλανδικής κομητείας Κλαιρ, πριν μεταβεί στη Γαλλία για τους εορτασμούς της 75ης επετείου της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία.
Ο Donald Trump ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία συμμετέχοντας στους εορτασμούς για το D-Day στο Πόρτσμουθ.
Σε δηλώσεις στις κάμερες έχοντας δίπλα του τον κ. Varadkar, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά από το Brexit «δε θα είναι καθόλου πρόβλημα».
Απευθυνόμενος στον Ιρλανδό πρωθυπουργό είπε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά «με τον τοίχο σας, με τα σύνορά σας», παρομοιάζοντας την κατάσταση με τα δεδομένα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Ο κ. Varadkar παρενέβη για να πει ότι «ασφαλώς θέλουμε να αποφύγουμε σύνορα ή τοίχους» στην Ιρλανδία.
Ο Donald trump χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας «φίλο» του, είπε ότι οι Αμερικανοί αγαπούν τους Ιρλανδούς και πρόσθεσε ότι η διμερής σχέση είναι «όσο καλή έχει υπάρξει ποτέ, ίσως καλύτερη».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Varadkar περιλάμβανε το Brexit, τη στρατιωτική συνεργασία και το διμερές εμπόριο.
Από ιρλανδικής πλευράς αναμένεται να δοθεί έμφαση και στην αμερικανική υποστήριξη στη διασφάλιση της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης