Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εrnst & Υoung: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι επενδύσεις στην τεχνολογία στην Ευρώπη

tags :
Εrnst & Υoung: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι επενδύσεις στην τεχνολογία στην Ευρώπη
Ραγδαία αναπτύσσεται ο κλάδος της τεχνολογίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Εrnst & Υoung
Ραγδαία αναπτύσσεται ο κλάδος της τεχνολογίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Εrnst & Υoung, European Attractiveness survey- Technology, με τον αριθμό των άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) να φτάνει στο επίπεδο ρεκόρ των 1.227 το 2018 (αύξηση 5% σε ετήσια βάση).
Τα έργα ΑΞΕ υπερδιπλασιάστηκαν από τα 510 στα 1.227 τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το 39% των επενδυτών, ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας είναι αυτός που δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της Ευρώπης, ακολουθούμενος από την καθαρή τεχνολογία (cleantech - 25%), την ενέργεια και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (21%).
Το Ηνωμένο Βασίλειο προσέλκυσε την πλειονότητα των ΑΞΕ στην Ευρώπη στον ψηφιακό κλάδο (288) το 2018, παρά τη μείωση κατά 10% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Η Γερμανία και η Γαλλία ακολουθούν, προσελκύοντας 218 και 171 έργα ψηφιακών ΑΞΕ αντίστοιχα, σε όλο τον κλάδο (+2% και -2% σε σχέση με το περασμένο έτος).
Η Ιρλανδία (72 έργα) και η Ισπανία (70 έργα) συμπεριλαμβάνονται, επίσης, στους πέντε πιο ελκυστικούς προορισμούς για επενδύσεις στον ψηφιακό κλάδο.
Η έρευνα διαπιστώνει ότι η Ευρώπη φιλοξενεί πάνω από το ένα τρίτο των πόλεων παγκοσμίως με τις περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν τον επόμενο τεχνολογικό κολοσσό.
Δύο ευρωπαϊκές πόλεις συγκαταλέγονται στη λίστα των 10 ελκυστικότερων κέντρων τεχνολογίας: το Λονδίνο και το Βερολίνο, βρίσκονται στην τέταρτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα, ακολουθώντας το Σαν Φρανσίσκο και την ευρύτερη περιοχή της Silicon Valley, τη Σαγκάη, και το Πεκίνο.
Στην Ευρώπη, οι επενδυτές ξεχωρίζουν το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη και το Άμστερνταμ, ως τα πέντε πιο ελκυστικά κέντρα τεχνολογίας.
Μεταξύ των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, ποσοστό 94% αναφέρουν την ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού με τεχνολογικά προσόντα ως «ιδιαίτερα σημαντικό» ή «σημαντικό» παράγοντα στην απόφαση ως προς το πού θα επενδύσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης