Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντράστ με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων: Πληθώρα υποψηφίων στη ΝΔ, ανησυχούν για διαρροές σε άλλα κόμματα

Κοντράστ με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων: Πληθώρα υποψηφίων στη ΝΔ, ανησυχούν για διαρροές σε άλλα κόμματα
Αργεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για να μην αναζητήσουν αλλού στέγη όσοι κοπούν
Στη στελέχωση των ψηφοδελτίων στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα κομματικά επιτελεία.
Οι πρώτες πληροφορίες δίνουν μια εικόνα κοντραστ με τη ΝΔ να έχει υπερσυσσώρευση υποψηφίων με αποτέλεσμα στην Πειραιώς να μην ξέρουν τι να κάνουν με τα αιτήματα ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια εγκράτεια.
Στο κυβερνητικό επιτελείο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συσκέψεις είναι συνεχείς προκειμένου να καταρτιστούν και τα ψηφοδέλτια αλλά και για να χαράξουν την στρατηγική ενόψει των εκλογών.
Το επταμελές επιτελείο που συμμετέχει στις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου αποτελείται από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Παππά, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.  
Στον δρόμο για την επικείμενη εκλογική μάχη, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν με επιπλέον μέτρα τις ομάδες που φαίνεται να έχουν απογοητευτεί ή αποστασιοποιηθεί όπως οι αγρότες, οι νέοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ θα εντάξουν και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Δευτέρα σχεδιάζεται μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσουν το επικαιροποιημένο πακέτο.
Την ίδια ώρα σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι επιτροπές ψηφοδελτίων και εκτιμάται ότι η λίστα με τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος θα επικυρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα ως το Σάββατο, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ισχυρή η παρουσία της προοδευτικής συμμαχίας και το ποσοστό των υποψηφίων εκτός ΣΥΡΙΖΑ που θα εντάσσονται στα ψηφοδέλτια ενδεχομένως να αγγίξει το 30%.
Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά την έκθεση της Κομισιόν που υποστηρίζει ότι έχουν μπει σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι λόγω των τελευταίων παροχών, στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι οι στόχοι είναι εφικτοί.
Ενώ θεωρούν ότι μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και αφού η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει αυτά τα μέτρα και θα τα εφαρμόσει όπως τα ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν θάρρος όσοι θέλουν να τα ακυρώσουν.

Αργεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για να μην αναζητήσουν αλλού στέγη όσοι κοπούν

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στη ΝΔ δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για την έκθεση της Κομισιόν κι ούτε προτίθενται να το κάνουν όπως λένε στο Μοσχάτο.
Πηγές προσκείμενες στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγούν πως αυτή είναι η εικόνα του χθες και της προεκλογικής πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Πειραιώς έχουν την αυτοπεποίθηση για το δικό τους αναπτυξιακό και οικονομικό σχέδιο.
Τα «γαλάζια» στελέχη θεωρούν ότι ήδη η εκλογική νίκη της ΝΔ έγινε δεκτή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και σε αγορές αλλά και στο χρηματιστήριο με πολύ θετικές προσδοκίες.
Μάλιστα,  συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η νίκη της ΝΔ αφυπνίζει ελπίδα και προσδοκίες τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές ακροατήριο.
Σε ότι αφορά το μέτωπο των ψηφοδελτίων, στη ΝΔ ούτως ή άλλως είχαν προχωρήσει πολύ παραπέρα από ότι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εντός του επόμενου δεκαημέρου θα έχουν έτοιμη στο σύνολο της την λίστα με τους υποψήφιους.
Η ΝΔ θα αργήσει να ανακοινώσει οριστικά τα ονόματα όσων θα κατέβουν στο στίβο των εθνικών εκλογών καθώς εξαιτίας της πληθώρας ενδιαφερομένων υπάρχουν προβληματισμοί μήπως ορισμένοι οι οποίοι θα κοπούν, αναζητήσουν αλλού στέγη.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα καθυστερήσει περισσότερο ενώ θα αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό θα συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών και επιχειρήσεων.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης