Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και επιλεκτικές τοποθετήσεις

ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις συσσώρευση στο ξεκίνημα και το βλέμμα στις εξελίξεις στο εξωτερικό. Περιμένουμε να δούμε αν η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί ή αν έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Με συσσώρευση έχει ανοίξει και η Ευρώπη.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές αλλά προς το παρόν βλέπουμε μία στάση αναμονής με το σύνολο σχεδόν των μετοχών να είναι με μικρές μεταβολές. Λίγο ξεχωρίζει από τα βαριά η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

ΟΠΑΠ: Καλά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και σε επίπεδο EBITDA ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η μετοχή στο ξεκίνημα ενισχύεται άνω του 1% και κάνει πράξη στα 9,43 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Καλά και τα δικά της αποτελέσματα αν και το πρώτο τρίμηνο είναι εποχικά αδύναμο. Περιμένουμε να δούμε αναλυτικότερα στοιχεία αν δημοσιευτεί λογιστική κατάσταση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Φαίνεται μία προοπτική καλύτερη από τη χθεσινή συνεδρίαση και έχει μία συνέχεια σήμερα. Περιμένουμε βέβαια και κάποιες απαντήσεις από εισηγμένες αλλά δεν νομίζουμε πως θα μας πουν από μόνες. Ας ελπίσουμε πως θα έχουν ήδη ερωτηθεί.

ΚΕΚΡΟΨ: Νέα άνοδος 12% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια και απουσία πωλητών. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αλλά όλα δείχνουν πως οι εκτάσεις στα Τουρκοβούνια θα περάσουν οριστικά στην κατοχή του.

Αν γίνει αυτό τότε θα έχουμε ισχυρή βελτίωση της καθαρής θέσης λόγω των υπεραξιών που θα εγγράψει από την αποτίμηση των ακινήτων σε τρέχουσες τιμές.

PROFILE: Η ανάλυση της Eurobank δείχνει πως η μετοχή είναι φθηνή σε σχέση με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού και σε όρους EV/EBITDA. Η ανάλυση μας δίνει μία καλή εκτίμηση για τα μελλοντικά κέρδη.

Αυτό που όμως για εμάς δείχνει, είναι το τι μπορούν να κάνουν εταιρείες που δεν έχουν δανεισμό και έχουν ρευστότητα στα ταμεία τους. Αυτό είναι που φωνάζουμε καιρό. Δηλαδή να συγκρίνεις δύο μετοχές με ίδιο p/e αλλά η μία να χρωστάει και η άλλη όχι. Φυσικά και δεν μπορείς να πεις ότι είναι ίδιες.

Στο +7% και στα 3,38% με όγκο 29 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40 εκατ. ευρώ. Απίστευτη δύναμη η μετοχή και ενώ το ράλι είναι ισχυρό και μάλιστα όχι μόνο φέτος αλλά και από την αρχή του 2018. Νέα υψηλά 11 και πλέον ετών.

Q&R: Το χθεσινό μάζεμα όλης της προσφοράς που προερχόταν από τις εκποιήσεις μετοχών έχει συνέχεια σήμερα. Η μετοχή άνοιξε με αξιόλογη άνοδο και με μεγάλο όγκο 147 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 5,2 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Χθες έδειξε μία κινητικότητα και περιμένουμε τη συνέχεια. Το άνοιγμα είναι με χαμηλό όγκο συναλλαγών και ο αγοραστής έχει απόσταση από τον πωλητή.

BYTE: Προφανώς και αν είναι φθηνή η Profile δικαιούται καλύτερης αποτίμησης και η συγκεκριμένη, επομένως κάνει μία αντίδραση. Εμείς δίνουμε βάση περισσότερη στα p/e και στη γενικότερη εικόνα του ισολογισμού. Δεν έχουμε παράπονο από τη Byte και προσπαθεί το turnaround.

CENTRIC: Έχει μία δυσκολία στις τελευταίες συνεδριάσεις στα 0,24 ευρώ, αλλά αν το κλίμα παραμείνει καλό και υπάρξει μετατόπιση του ενδιαφέροντος στα μικρομεσαία τότε θα βρει τις δυνάμεις.

ΔΕΗ: Υποχωρεί 1,5% με όγκο 55 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 2,1360 ευρώ.

ΚΛΜ: Μετά τη χθεσινή άνοδο υποχωρεί 3% στο ξεκίνημα και έχει μάλιστα υψηλό όγκο συναλλαγών για τα δεδομένα της μετοχής και συγκεκριμένα 58 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης