Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump απειλεί την Κίνα με επιπλέον δασμούς 300 δισ. δολ.: «Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή»

Ο Trump απειλεί την Κίνα με επιπλέον δασμούς 300 δισ. δολ.: «Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή»
Απειλές για νέους δασμούς στην Κίνα εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump
Με νέο γύρο δασμών 300 δισ. δολ. απείλησε την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι τόσο η Κίνα όσο και το Μεξικό θέλουν να συνάψουν συμφωνίες με τις ΗΠΑ.
«Στις συνομιλίες μας με την Κίνα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν.
Θα δούμε τι θα γίνει...», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να επιβάλλει επιπλέον δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας τουλάχιστον 300 δισ. δολ..
«Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να διευκρινίσει ποια προϊόντα θα μπορούσαν να επηρεαστούν.
«Αλλά νομίζω ότι η Κίνα θέλει να κλείσει μια συμφωνία και πιστεύω ότι το Μεξικό θέλει πάρα πολύ να κλείσει μια συμφωνία» επεσήμανε επίσης.
Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου δήλωσε από την πλευρά του ότι το Πεκίνο θα πρέπει να προχωρήσει στα απαραίτητα αντίμετρα εάν η Ουάσιγκτον κλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις και συμπλήρωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προειδοποίηση ότι ο εμπορικός πόλεμος αποδυναμώνει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη αλλά και την εμπιστοσύνη των αγορών και θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης που επί του παρόντος αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης