Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Η απασχόληση στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2018
Επιτάχυνση σημείωσε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/6) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιεβαβίωσαν τις προκατακρτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη Απριλίου.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όταν και είχε αυξηθεί κατά 0,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,2%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ετήσιας ανόδου με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια ανάπτυξη 1,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,5%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο μεγαλύτερος ρυθμός τριμηνιαίας ανάπτυξης καταγράφηκε στην Κροατία (+1,8%), την Ουγγαρία και την Πολωνία (αμφότερες στο +1,5%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι καταναλωτικές δαπάνες της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 0,3% του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εξαγωγές της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,6%.
Επιπλέον, η απασχόληση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2018, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,3%, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά τριμηνιαίας ανόδου στην απασχόληση καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (+1%) και την Ισπανία (+0,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην Εσθονία (-0,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης