Μετά το Oceanwood και το Lansdowne μειώνει τις short θέσεις σε Alpha Bank, ΔΕΗ

Μετά το Oceanwood και το Lansdowne μειώνει τις short θέσεις σε Alpha Bank, ΔΕΗ
Αλλαγή στρατηγικής προμηνύουν οι τελευταίες κινήσεις των short funds στο ΧΑ
Το παράδειγμα του Oceanwood, που μείωσε πρόσφατα τη short έκθεσή του σε Alpha Bank, ακολούθησε το Lansdowne, το οποίο επίσης μείωσε τη θέση του στην Alpha Bank, όπως και στη ΔΕΗ.
Ειδικότερα, στην Alpha Bank, από το 0,83% που κατείχε, μείωσε το ποσοστό του στο 0,73% και μία μέρα μετά στο 0,65%, ενώ η μείωση στη ΔΕΗ ήταν από το 1,51% στο 1,50%.
Πάντως, το προηγούμενο διάστημα το Oceanwood προχώρησε σε μείωση της short θέσης στην Alpha Bank, κατέχοντας πλέον ποσοστό που δεν έχει υποχρέωση ενημέρωσης, ήτοι 0,50%, από 0,61% προηγουμένως, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.
Το ποσοστό της short θέσης του Oceanwood ήταν στο 0,92% μέχρι και την 27η Μαΐου.
Αυτό το ποσοστό υποχώρησε στο 0,74% στις 27 Μαΐου, ενώ υπήρξε περαιτέρω πτώση στο 0,61% στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου.
Σε απόλυτο μέγεθος, το Oceanwood μείωσε τη short θέση από τα 14,2 εκατ. μετοχές, κάτω από τα 7,7 εκατ. μετοχές, «κλείνοντας» επί της ουσίας τη μισή της έκθεση.
Άλλωστε στις 24 Μαΐου, τα funds Lansdowne και Oceanwood συνέχισαν την αύξηση των short θεσεων στη μετοχή της Eurobank, παρά την αναβάθμιση της μετοχής στον δείκτη Standard του MSCI.
Και μπορεί τα ποσοστά τους να μειώθηκαν, αλλά σε απόλυτα μεγέθη τα funds αύξησαν τις θέσεις τους, εξαιτίας της εισαγωγής των νέων μετοχών της Grivalia στη Eurobank.
Η Eurobank μέχρι τις 22 Μαΐου διέθετε προς διαπραγμάτευση 2,147 δισ. μετοχές, ενώ από τις 23 Μαΐου ο αριθμός των μετοχών αυξήθηκε σε 3,7 δισ. μετοχές.
Επομένως, με βάση τα νέα ποσοστά, το Oceanwood διαθέτει 36,7 εκατ. μετοχές short (0,99%), έναντι 35,2 εκατ. μετοχές προηγουμένως (1,64%), ενώ το Lansdowne διαθέτει 40,4 εκατ. μετοχές short (1,09%) έναντι 38,8 εκατ. μετοχές (1,81%).

Αναλυτικά όλες οι θέσεις:

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS