Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Πολύ ουσιαστική και σε θερμό κλίμα η συνάντηση με τον Lavrov

Κατρούγκαλος: Πολύ ουσιαστική και σε θερμό κλίμα η συνάντηση με τον Lavrov
Επιδίωξη της Ελλάδας να είμαστε γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας είπε ο υπουργός Εξωτερικών
Πολύ ουσιαστική και σε θερμό κλίμα χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και επεσήμανε ότι επιδίωξη της Ελλάδας είναι να παίξει ένα «ρόλο γέφυρας» ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι «οποιοδήποτε σύστημα περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν εντάσσει σε αυτό τη Ρωσία, δεν μπορεί να έχει προοπτικές επιτυχίας και σταθερότητας».
Όπως είπε ο κ.Κατρούγκαλος, συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, η κατάσταση στην περιοχή μας και οι δυνατότητες συνεργασίας στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο.
«Συζητήσαμε την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο εκείνες οι πρωτοβουλίες που φέρνουν τους δυο λαούς μας εγγύτερα, πρωτοβουλίες σχετικές με τον πολιτισμό και την ιστορία.
Είχαμε, επίσης, συζητήσεις και σε πιο τεχνικό επίπεδο.
Συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης που έχουμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι στη συνεργασία μας» ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας μας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, όπου η Ελλάδα παίρνει μέρος τα τελευταία πέντε χρόνια και επιδιώκει να έχει μια συμμετοχή όχι μόνο παρουσίας, αλλά και πιο ουσιαστικής συνεργασίας στο διμερές οικονομικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το 2015 στο Φόρουμ ανάμεσα στους ηγέτες που συμμετείχαν στη συζήτηση με τον Πρόεδρο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης