Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για το ευρώ, καθώς η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Στο +0,4% και τα 1,126 δολ.

tags :
Άνοδος για το ευρώ, καθώς η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Στο +0,4% και τα 1,126 δολ.
Άνοδο καταγράφει το ευρώ μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια
Άνοδο καταγράφει το ευρώ μετά τη σημερινή (6/6/2019) απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020 και πάντως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα.
Περί τις 15:15, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,126 δολ.


Παράλληλα, το ευρώ καταγράφει κέρδη 0,1% έναντι του γιεν, στα 121,7 γιεν, ενώ σε σχέση με την στερλίνα ενισχύεται κατά 0,1%, στις 88,5 πένες.
Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την ομιλία του επικεφαλής της, Mario Draghi, ο οποίος θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία στην Ευρώπη, τις εμπορικές εντάσεις και τις τράπεζες.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενισχυθεί οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως ενδέχεται να λάβουν σύντομα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώνονται για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης