Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Παγώνουν όλες οι μετατάξεις στη Βουλή μετά τις αντιδράσεις

tags :
Κυβερνητικές πηγές: Παγώνουν όλες οι μετατάξεις στη Βουλή μετά τις αντιδράσεις
Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού
Σε «πάγωμα» των μετατάξεων στη Βουλή προχωρά η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με αυτές ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας.
Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Μιλώντας στη συνέχεια σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε πως «οι μετατάξεις στη Βουλή παγώνουν». Πρόκειται για 32 περιπτώσεις υπαλλήλων για τους οποίους δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα.
Στο μεταξύ, την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής. Η Α.Α. ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας εντός έτους στο Ίδρυμα.
Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., κόρη της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής.
Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας.
Οι δύο αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης