Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σύλληψη που «κόστισε» στη Ρωσία 40 δισ. δολάρια σε 6 μήνες

Η σύλληψη που «κόστισε» στη Ρωσία 40 δισ. δολάρια σε 6 μήνες
Μία σύλληψη «κόστισε» στη Ρωσία 40 δισ. δολάρια
Η σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή Michael Calvi οδήγησε σε διπλασιασμό των εκροών κεφαλαίων από τη ρωσική οικονομία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexei Kudrin.
«Αναμφίβολα, αυτό είναι σoκ για την οικονομία.
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους η εκροή κεφαλαίων διπλασιάσθηκε και σήμερα υπερέβη τα 40 δισεκ. δολάρια» δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Κατά την άποψη του προέδρου του Ελεγκτικού συνεδρίου, η υπόθεση που σχετίζεται με τον ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok, Michael Calvi, αύξησε σημαντικά τους κινδύνους για επενδύσεις στην ρωσική οικονομία και αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει σύντομα ακόμη και στην περίπτωση που θα αφεθεί ελεύθερος, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.
Ο Alexei Kudrin θεωρεί ότι ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να συλλαμβάνεται πριν την διεξαγωγή της δίκης σε περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή της υπόθεσης Baring Vostok.
«Και το ότι συνελήφθη παρόλα αυτά ένας τόσο αξιοσέβαστος άνθρωπος, είναι κάτι που Ρώσοι και ξένοι επενδυτές αξιολογούν ως ένα νέο όριο κινδύνου. Και αυτό το όριο αυξήθηκε ουσιαστικά», δήλωσε.
«Και λοιπόν, ακόμη και αν τώρα ο Michael Calvi αφεθεί ελεύθερος, κάτι που θα το ευχόμουν, το όριο κινδύνου αυτό δεν θα κατέβει αμέσως, μια που αυτό συνέβη.
Και δυστυχώς, είναι αυτό που προκάλεσε επιπλέον εκροές κεφαλαίων από την χώρα», επεσήμανε.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok συνελήφθη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 2,5 δισεκ. ρουβλίων (33 εκ,. ευρώ) από την τράπεζα της οποίας είναι μέτοχος.
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ η σύλληψη του είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου τόσο στην Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης