Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι Μεξικανοί δεν κάνουν αρκετά για τη μετανάστευση – Έπεται επιβολή δασμών

Λευκός Οίκος: Οι Μεξικανοί δεν κάνουν αρκετά για τη μετανάστευση – Έπεται επιβολή δασμών
Λευκός Οίκος: Οι Μεξικανοί δεν κάνουν αρκετά για τη μετανάστευση
Οι Μεξικανοί δεν προχωρούν προς το παρόν στις κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσουν τη μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων ατόμων προς τις ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα (6/6) ο Λευκός Οίκος, προειδοποιώντας ότι με αυτά τα δεδομένα η Ουάσιγκτον θα εφαρμόσει προσεχώς τους δασμούς που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
«Φαίνεται πως οδεύουμε προς την επιβολή δασμών, διότι αυτό που οι Μεξικανοί προτείνουν αυτή τη στιγμή δεν είναι απλά αρκετό» δήλωσε στο Fox News η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Mercedes Schlapp.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού παραμένει στην Ουάσιγκτον επιχειρώντας να επιτύχει έναν συμβιβασμό κι επομένως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής των τελωνειακών δασμών ύψους 5% επί του συνόλου των προϊόντων που εισάγονται από το Μεξικό στις ΗΠΑ.
Από τη Γαλλία, όπου παρέστη στους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία, ο πρόεδρος Donald Trump εμφανίστηκε, αρχικά τουλάχιστον, πιο επιφυλακτικός.
Υπογράμμισε ότι «πολλή πρόοδος έγινε» χθες στις συζητήσεις μεταξύ του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mike Pence και του επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας.
«Πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες…
Θα δούμε εάν θα καταφέρουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης