Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανάβει …πράσινο από SSM για την εξαγορά της Πειραιώς Βουλγαρίας από Eurobank - Επιμένει με ασφαλιστικά το Highgate

tags :
Ανάβει …πράσινο από SSM για την εξαγορά της Πειραιώς Βουλγαρίας από Eurobank - Επιμένει με ασφαλιστικά το Highgate
Η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας και η ανά πάσα στιγμή έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων
Την ώρα που και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας έχει δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά της Piraeus Bank Blulgaria από τη Eurobank και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα και ο SSM θα παράσχει την έγκρισή του για την πραγματοποίηση της συναλλαγής, το βρετανικό fund Highgate επιμένει να κινείται πλέον μέσω δικαστικών ενεργειών προκειμένου να ακυρώσει την πώληση της PBB. Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το fund κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) προκειμένου να μπλοκάρει τη διαδικασία.
Η αίτηση υπεβλήθηκε στις 13 Μαΐου και έχει αριθμό Τ-289/19 και η απόφαση μπορεί να εκδοθεί ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που είναι απορριπτική η υπόθεση μεταφέρεται για το μέλλον εφ όσον το Highgate επιμείνει στις δικαστικές ενέργειες ενώ αν γίνει δεκτή η κατάσταση περιπλέκεται προσωρινά καθώς θα εγερθεί ζήτημα ολοκλήρωσης της διαδικασίας έως ότου τελειώσει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει.
Μάλιστα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το Highgate έχει ήδη αναθέσει σε νομικό γραφείο στην Ελλάδα την υποβολή προσφυγών και στην ελληνική δικαιοσύνη εφ όσον κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει υποβάλλει
Επισημαίνεται ότι με βάση τον προγραμματισμό των τραπεζών η διαδικασία απόκτησης της PBB από την Eurobank θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός.  
Το Highgate με την προσφυγή του ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού και οι κανόνες περί μη παροχής κρατικών ενισχύσεων ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει πως Eurobank και Πειραιώς είναι συνδεδεμένες εταιρίες λόγω της παρουσίας του ΤΧΣ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης