Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +2,74% και τα 63,36 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +2,74% και τα 63,36 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +2,83%
Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (7/6) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αναφορών ότι η Ουάσιγκτον θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +2,74% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,36 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του +1,7%.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,83% στα 54,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που τα κέρδη της Πέμπτης διαμορφώθηκαν στο +1,8%.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη (5/6) το Brent και το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκαν στα 59,45 δολ. και 50,60 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι αναφορές του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να καθυσερήσουν την επιβολή δασμών στα προϊόντα του Μεξικού οδήγησαν σε σταδιακή ανάκαμψη των τιμών, αποκλιμακώνοντας εν μέρει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Επιπλέον, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας παρέχουν επίσης στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στα τέλη του μήνα τη συνεδρίαση των χωρών στη Βιέννη, κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι περικοπές.
Στον αντίποδα, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ διατηρεί το πετρέλαιο περιορισμένο σε συγκεκριμένα επίπεδα, καθώς η παραγωγή της Ουάσιγκτον διαμορφώθηκε στα 12,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας ετήσια άνοδο της τάξεως των 1,63 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

ΗΠΑ: Στις 789 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (7/6/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά έντεκα, στις 789.
Από την άλλη, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά δύο, στις 186.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά εννέα, στις 975.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης