Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων

Σκουρλέτης: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων
Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες ημέρες τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει το σχέδιο που δρομολογείται εναντίον του, διαφορετικά θα ακολουθήσει η εφαρμογή μιας ακραίας πολιτικής που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες μέρες.
«Νομίζω ότι αν έχουμε πετύχει κάτι ως ΣΥΡΙΖΑ πριν τις Ευρωεκλογές αλλά και μετά, είναι να σύρουμε την Νέα Δημοκρατία στο πεδίο της προγραμματικής αντιπαράθεσης.
Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να κατανοήσει ο κόσμος τον πραγματικό χαρακτήρα των προτάσεών της.
Αυτόν τον χαρακτήρα που προσπάθησε, σε μία πρώτη φάση να κρύψει, ανοίγοντας άλλα ζητήματα αντιπαράθεσης.
Αυτόν τον χαρακτήρα που πάει να τον δικαιολογήσει μέσα από την ερμηνεία της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν, με τις παρατηρήσεις της για την ελληνική οικονομία, προετοιμάζοντας το έδαφος για να πει ότι ήταν μονόδρομος να εφαρμόσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της.
Είναι φανερό ότι η χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει για τον ελληνικό λαό ακριβότερη ενέργεια και ακριβότερα φάρμακα.
Είναι φανερό ότι με την προσπάθεια να αξιοποιήσει τις αναφορές της έκθεσης Κομισιόν για τους συμβασιούχους θέλει να δικαιολογήσει την πρόταση για την επιστροφή στο καθεστώς των πέντε αποχωρήσεων - μίας πρόσληψης στο Δημόσιο τομέα.
Σε πρώτη φάση πρέπει να απαξιωθεί έτι περαιτέρω ο Δημόσιος τομέας, να μην μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, οπότε να φαίνεται ως μονόδρομος το να δίνονται αυτές οι δουλειές έξω, σε ιδιώτες.
Αυτή είναι η νομιμοποιητική βάση της Νέας Δημοκρατίας και, βεβαίως, έχει πολύ μεγάλη σημασία να καταλάβουμε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών λειτούργησε πλέον ενθαρρυντικά για τους ακραίους ευρωπαϊκούς κύκλους, οι οποίοι ποτέ δεν ήταν συμφιλιωμένοι με την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση και έρχονται τώρα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ένταση τις προτάσεις τους, ενθαρρυμένοι και από το αποτέλεσμα των περασμένων Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή το σκηνικό.
Έτσι πρέπει να το αναλύσουμε και να το καταλάβει ο ελληνικός λαός, παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη να σταματήσει αυτό το σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στην εφαρμογή μιας ακραίας, αντικοινωνικής πολιτικής, που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οργανώνουμε επιθετική παρουσία για τις επόμενες μέρες
«Είμαστε αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε σε μια συζήτηση η οποία, προφανώς υπάρχει ανάγκη να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου αλλά, ταυτόχρονα, να μην περιπέσει σε μία εσωστρεφή συζήτηση αλλά να οργανώσει μια επιθετική παρουσία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την μάχη των εθνικών εκλογών.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θα πρέπει να δούμε τη διάταξη των δυνάμεων μας αλλά, θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα - και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επιφορτιστεί με αυτή την ευθύνη – με το να κουβεντιάσουμε τους άξονες της προγραμματικής πρότασης μπροστά στις εθνικές εκλογές.
Άρα, δύο θα είναι ουσιαστικά τα θέματα (σ.σ. στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε.) δύο συν ένα θα έλεγα.
Το ένα είναι οι αναγκαίες οργανωτικές παρεμβάσεις για να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, το δεύτερο το προγραμματικό και το τρίτο, βέβαια, η συζήτηση γύρω από τις υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Έχει γίνει μία επεξεργασία σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση την άλλη εβδομάδα να τις παρουσιάσουμε» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η μείωση της αποχής, για την ανατροπή του αποτελέσματος
«Να επιδιώξουμε να γίνει αντιπαράθεση επί των πραγματικών προθέσεων και των προγραμμάτων της κάθε πολιτικής δύναμης.
Καθοριστικής σημασίας θα είναι η μείωση της αποχής, η συμμετοχή του κόσμου» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης