Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Από την ανικανότητα της αριστεράς στις αοριστίες για ανάκαμψη της «κεντροδεξιάς» και η μνήμη Carassius auratus

Από την ανικανότητα της αριστεράς στις αοριστίες για ανάκαμψη της «κεντροδεξιάς» και η μνήμη Carassius auratus
«Ο λαός έχει την μνήμη χρυσόψαρου» και μάλλον έτσι είναι γιατί εύκολα ξεχνάει και επίσης εύκολα θα ξανά....ξεχάσει.
Το χρυσόψαρο το οποίο ανήκει στο γένος Carassius auratus χρησιμοποιείται "αλληγορικά" από την ελληνική κοινωνία για να «υπενθυμίσει» την μικρής διάρκειας μνήμη που έχει ο λαός.
«Ο λαός έχει την μνήμη χρυσόψαρου» και μάλλον έτσι είναι γιατί εύκολα ξεχνάει και επίσης εύκολα θα ξανά....ξεχάσει.
Όταν ήρθαν στην εξουσία οι αριστεροί καλλιεργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι θα κυβερνήσουν για τετραετίες την δύσμοιρη Ελλάδα.
Έτσι έλεγαν και για τον Κώστα Καραμανλή ότι περίπου «θα πεθάνει πρωθυπουργός»… ο Καραμανλής ζει και ευτυχώς γιατί μας είναι συμπαθής αλλά δεν είναι πρωθυπουργός.
Το ίδιο είπαν και για τον Γιώργο Παπανδρέου όταν νίκησε με 10 μονάδες διαφορά τον Καραμανλή είναι ηγέτης ο Παπανδρέου και ξαφνικά κατέρρευσε ο Παπανδρέου.
Το ίδιο συνέβη και στον Τσίπρα, μας τον παρουσίασαν ως τον μεγάλο ηγέτη με μυθικές διαστάσεις κάτι σαν τον Βούδα ή σαν τους Βραχμάνους στην Ινδία.
Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου και η αριστερά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, όταν συναγελάστηκε με το κεφάλαιο αλλοτριώθηκε, ανέβηκε τα κότερα και ψήφισε μνημόνια, είπε ψέματα στον λαό, εξαπατώντας με το δημοψήφισμα.
Ο Τσίπρας αποδείχθηκε όχι απλά μικρός αλλά ελάχιστος, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη.
Όταν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με το δημοψήφισμα και το όχι το μετέτρεψε σε ναι έδειξε πολιτική δειλία και όχι πολιτική σοφία.
Θα ήταν ηγέτης εάν έφερνε προς δημοψήφισμα το ζήτημα της Μακεδονίας όπου το 75% θα καταψήφιζε την παράδοση του ονόματος στους σκοπιανούς.
Να σημειωθεί ότι και η ΝΔ έχει κάνει απίστευτη κωλοτούμπα στο σκοπιανό, τι ανακούφιση θα αισθάνθηκαν στην ΝΔ όταν ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών δεν λέγεται...
Ο Τσίπρας ξεκίνησε αριστερός αλλά στην πορεία μετατράπηκε σε υπηρετικό προσωπικό των ευρωπαίων δανειστών οι οποίοι ορθώς επέβαλλαν 3 μνημόνια στην Ελλάδα.
Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με τις προεκλογικές παροχές και τους διορισμούς από το παράθυρο έδειξε δείγματα... πολιτικής ανηθικότητας, πολιτικής μικρότητας, δείχνει πανικό για την ήττα που έρχεται.
Ο Τσίπρας μπορεί να μην είναι ηγέτης, είναι πολιτικός και η πολιτική επιβίωση βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων οπότε εάν καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει στις εθνικές εκλογές 25% ή 26% ή 27% πάλι καλά να λένε καθώς θα επιβιώσουν πολιτικά.
Θα ηττηθούν από την ΝΔ αλλά δεν θα καταστραφούν.
(Για την ζημία που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία το bankingnews έχει παρουσιάσει πλήθος άρθρων).
Ο Τσίπρας το 2015 κόντευε να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα, να την οδηγήσει στην χρεοκοπία, οι καταθέτες έτρεχαν πανικόβλητοι και οι τράπεζες είδαν με ανακούφιση τα capital controls γιατί έτσι σώθηκαν.
Ο Τσίπρας λόγω του τρίτου μνημονίου υποχρέωσε τον έλληνα να επωμιστεί ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, κατέστρεψε την μεσαία αστική τάξη αν και όπως έχουμε αναλύσει…ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την μεσαία αστική τάξη απλά ο Τσίπρας την ισοπέδωσε.
Ο Τσίπρας όμως δεν παραδίδει καμένη γη, έχουμε αναλύσει πως το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 30 δισεκ. με τα repos αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, ωστόσο μηδένισε τον δημοσιονομικό χώρο με τις παροχές επιβαρύνοντας την οικονομία σωρευτικά με 4 δισεκ. ευρώ.
Τα μέτρα για το χρέος ήταν ένα βήμα ειδικά τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οπότε η Ελλάδα έως το 2032 δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.. θεωρητικά τουλάχιστον.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε εγκληματικά λάθη, ζημίωσε δραματικά τον έλληνα φορολογούμενο αλλά πήρε και ορισμένα μέτρα που η πατρίδα η Ελλάδα θα τα βρίσκει μπροστά της…για καλό σκοπό.
Οι γενικοί αφορισμοί ότι οι αριστεροί ήταν άχρηστοι, ανίκανοι, τραγικοί, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, παρ΄ ότι διαφωνούμε ριζικά με την αριστερή ιδεολογία.
Ψήφισαν ένα μνημόνιο με τις κοινωνικές αντιδράσεις εν υπνώσει...μόνο ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε εσχάτως που είναι κλίκα ανόητων αναρχοαριστερών.
Όμως το γεγονός ότι η κοινωνία τιμωρεί τον Τσίπρα… έχει δίκιο, δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό σοκ, φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη και οι δημόσιοι υπάλληλοι τα σαπρόφυτα της κοινωνίας έμειναν άγγιχτοι.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στους λίγους που τιμούν την εργασία τους, τον ρόλο τους και παράγουν και στους πολλούς ένας συρφετός κομματικά διορισμένων, που φέρουν την βαριά ασθένεια της προκλητικής αναισθησίας.
Κανένα ζήλο για τα συμφέροντα της πατρίδας δηλαδή της κοινωνίας.
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έγινε ανήθικο μειονέκτημα και πολιτικοί σαν τον Πολάκη από αξιοπρέπεια θα πρέπει να αποσυρθούν από την πολιτική.
Για την Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν θα πούμε πολλά, αποχώρησε δεν θα κατέβει ως βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υποχρεώθηκε από το Μαξίμου να το πράξει…

Από την ανικανότητα της αριστεράς στις αοριστίες της κεντρο… «δεξιάς»

Δεν θα μείνουμε πολύ στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και ο συγγενής του θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων, επίσης συγγενής του είναι η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και επίσης όλοι αυτοί είναι συγγενείς με τον μεγάλο έλληνα πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Καμία υπόνοια για οικογενειοκρατία, ούτε κατά διάνοια να μην μας περάσει από το μυαλό…όλα είναι απλά συμπτώσεις.
Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του Κώστα Μπακογιάννη θα διαπιστώσει ότι είναι περίπου ανεπάγγελτος.
Το ότι υπηρέτησε τις ειδικές δυνάμεις…εάν ήταν έτσι οι καταδρομείς…οι τούρκοι θα παραθέριζαν στην αποσκερή Μάνη από όπου κατάγομαι.
Τα προσπερνάμε όλα αυτά και επαναφέρουμε τα Carassius auratus.
Ο ελληνικός λαός έχοντας την μνήμη χρυσόψαρου λησμόνησε την διακυβέρνηση Σαμαρά, πως τον πούλησε η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος και λησμόνησε πόσο χυδαία ο κόσμος τον κατηγορούσε για λάθη που έκανε και λάθη που δεν έκανε.
Πολιτικά πρόσωπα του χθες τύπου Δένδιας εμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο και εκπροσωπούν την ΝΔ η οποία συνεχίζει να αυτοχαρακτηρίζεται κεντρο«δεξιά».
Λησμόνησε ο κόσμος ότι τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο έχει ασκηθεί τόσο μεγάλη κριτική ότι ο πνευματικός του πατέρας είναι ο Στουρνάρας ο σημερινός διοικητής της ΤτΕ που διορίστηκε από τον Σαμαρά;
Και επειδή μιλάμε για ανήθικη αριστερά, οι πολίτες με μνήμη Carassius auratus λησμόνησαν τι αποκάλυπτε ο Καθηγητής Πανούσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούσε να δωροδοκήσει βουλευτές το 2014 για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας…
Υπάρχει ανήθικη αριστερά αλλά και ανήθικη κεντρο«δεξιά»
Εξαιρώντας ορισμένους βουλευτές της ΝΔ – που ευτυχώς δεν είναι λίγοι – και οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν ηθικό ανάστημα…υπουργός της μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ θα μπορούσε να είναι και ο  Βενιζέλος που αποκαλούσε «πουστόγερο» τον Απόστολο Κακλαμάνη παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Η διακυβέρνηση Σαμαρά ήταν άκρως αποτυχημένη γιατί εάν δεν είχε αποτύχει αυτός ο πολιτικός αστέρας από την Μεσσηνία…προφανώς δεν θα ερχόταν ο Τσίπρας για να διαλύσει ότι είχε απομείνει.
Οι πολίτες με μνήμη Carassius auratus να μην λησμονούν ότι το δεύτερο μνημόνιο με το μεγαλύτερο δάνειο και τις καταστροφικές ανακεφαλαιοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2012 και Ιανουαρίου 2015…που θα θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς.
Ας μην εμφανίζεται η ΝΔ ότι είναι ο σωτήρας της πατρίδας όταν ευθύνεται για το χάλι της οικονομίας τόσο ο Καραμανλής με τον εκτόξευση του χρέους αλλά και η διακυβέρνηση Σαμαρά του 2012 με Ιανουάριο 2015.
Μην δημιουργηθούν οι εντυπώσεις ότι φεύγουν οι άχρηστοι οι αριστεροί και έρχονται οι σωτήρες οι κεντρο«δεξιοί» να σώσουν την Ελλάδα και να φέρουν την οικονομική άνοιξη.
Εάν ανατρέξει κανείς στο διάστημα Δεκέμβριος 2014 με Ιανουάριο του 2015 πριν παραδώσει την εξουσία ο Σαμαράς θα διαπιστώσει κατά μια σύμπτωση ότι Τασίες με προσλήψεις είχε πολλές η ΝΔ.
Ας αφήσουμε την ηθικολογία και την πολιτική υποκρισία.
Ότι έκανε η ΝΔ κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά ότι όλοι τα διδάχθηκαν από τον ΠΑΣΟΚ αυτό είναι το κόμμα που δημιούργησε χιλιάδες αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων σε αυτή την χώρα.
Οι πολίτες με μνήμη Carassius auratus σκοπίμως λησμονούν ότι η ΝΔ έδινε ομηρικές ιδεολογικές και πολιτικές μάχες με το ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστεί στο τέλος δήθεν για το καλό της πατρίδας αλλά ήταν για το καλό της νομής της εξουσίας.
Οι περισσότεροι πολιτικοί νεοδημοκράτες – δεν αναφερόμαστε στους πολίτες νεοδημοκράτες που είναι ιδεαλιστές και πατριώτες – αποτελούν μια παλαιάς αντίληψης πολιτικών καλοπερασάκηδων, θα βολέψουν τους δικούς τους με προφανώς όχι αξιοκρατικά κριτήρια....αυτοσκοπός τους είναι η εξουσία για την εξουσία. 
Αλλά ο λαός με μνήμη Carassius auratus μετά τον μήνα του μέλιτος δηλαδή τον μήνα του μελιού που είχαν οι αρχαίοι σπαρτιάτες εφαρμόσει για τους νεαρούς στρατιώτες ώστε να ξεκουράζονται μετά από μήνες στρατιωτικών γυμνασίων… αυτοί που σήμερα λοιπόν επευφημούν… θα αρχίσουν αρχικά να επικρίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ και εν συνεχεία θα την κατηγορούν…
Όμως ευτυχώς οι πολίτες έχουν μνήμη Carassius auratus και που ξέρει κανείς σε 4 χρόνια από σήμερα μπορεί να ξαναφέρουν τον Τσίπρα στην εξουσία…
Επίσης δεν θα αποκλείαμε τον Μπακογιάννη στο μέλλον να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ.
Ούτε κληρονομικό χάρισμα στους βασιλείς του Μεσαίωνα.

Υποσημείωση

Μεγάλο μέρος του τύπου εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων ποντάρουν στην νίκη Μητσοτάκη προφανώς όχι από αγάπη στην πατρίδα αλλά αγάπη στους εταιρικούς λογαριασμούς όψεως.
Θεωρούν πολλά μέσα ενημέρωσης ότι ερχόμενος ο Μητσοτάκης στην εξουσία θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.
Μάλλον πρέπει να αλλάξουν πλευρό γιατί τα όνειρα κρατούν ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Κανείς δεν θα επιλύσει το οικονομικό του πρόβλημα με τον Μητσοτάκη και ορθώς ο Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να τους βοηθήσει.
Το bankingnews δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως κρατική διαφήμιση και δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ κρατική διαφήμιση από την ΝΔ για ιδεολογικούς λόγους.
Το bankingnews είναι ένα απόλυτα υγιές μέσο ενημέρωσης, που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ πουθενά και δεν έχει επίσης ένα ευρώ δάνεια πουθενά.
Η ανεξαρτησία αυτή μας επιτρέπει καθαρή κρίση και κυρίως να μην διαθέτουμε μνήμη Carassius auratus.

Υποσημείωση 2

Ο λαός με μνήμη Carassius auratus είναι πιθανό να εκλέξει τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος με τυχοδιωκτικές κινήσεις ανακατεμένες με θεωρίες παγνίων έπαιξε στα ζάρια την Ελλάδα το 2015.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης