Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Maduro και Guaido σταματούν τις συνομιλίες στο Όσλο για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης

Βενεζουέλα: Maduro και Guaido σταματούν τις συνομιλίες στο Όσλο για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει τίποτε στον Τύπο για τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς που διεξήχθησαν στη νορβηγική πρωτεύουσα.
«Δεν προβλέπονται προς το παρόν νέες συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου Maduro» στο Όσλο ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Juan Guaido, υπογραμμίζοντας ότι μετά τους δύο γύρους που οργανώθηκαν από τη νορβηγική κυβέρνηση στα μέσα του Μαΐου για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης.
«Για την ώρα, σήμερα, δεν προβλέπεται καμία συνάντηση», είπε ο Guaido, πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βαλένσια, υπενθυμίζοντας τους σκοπούς που είχε ορίσει ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις: την αποχώρηση του προέδρου Maduro, τον οποίο χαρακτηρίζει «σφετεριστή» της εξουσίας, εξαιτίας των εκλογών-«απάτης» της περασμένης χρονιάς, τον σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης» και τη διεξαγωγή «ελεύθερων εκλογών».
Αν οι διαπραγματεύσεις «δεν μας φέρνουν πλησιέστερα» σε αυτούς τους στόχους, «δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Τελεία και παύλα», είπε ο Guaido, που έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος αρχηγός του κράτους από περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.
Η αντιπολίτευση απείχε από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2018.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει τίποτε στον Τύπο για τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς που διεξήχθησαν στη νορβηγική πρωτεύουσα. Ο Guaido επέμεινε στο ότι η αντιπολίτευση αποφάσισε να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις παρότι γνώριζε ότι η κυβέρνηση Maduro δεν θα συμμετείχε με «καλή πίστη».
Ο Guaido σχολίασε την τοποθέτηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Mike Pence που πρόσφατα εξέφρασε ανησυχία για τις διαιρέσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post. «Ναι, υπήρχαν διχογνωμίες. Ναι, ασφαλώς υπήρχαν. Υπάρχουν ακόμη σήμερα; Ελάχιστες, διότι έχουμε ενωθεί γύρω από έναν και μοναδικό σκοπό», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, κυριότερος υποστηρικτής του οποίου είναι η Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης