Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Εξετάζουμε την έκδοση και νέων ευρωομολόγων

Siluanov (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Εξετάζουμε την έκδοση και νέων ευρωομολόγων
Η Ρωσία είχε προχωρήσει σε έκδοση δύο ευρωομολόγων το Μάρτιο του 2019, αξίας 3 δισεκατομμυρίων και 852 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα με επιτόκιο 5,1%
«Το ενδεχόμενο έκδοσης νέων ευρωομολόγων εξετάζει η Ρωσία καθώς οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov από τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ των G20 στην Ιαπωνία.
«Θα είχαμε δανειστεί τώρα, πιθανότατα, με καλύτερους όρους, απ ότι στις αρχές του έτους», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ο οποίος απέφυγε να διευκρινίσει πότε πρόκειται η Μόσχας να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.
Η VTB Capital, η επενδυτική τράπεζα που εξέδωσε τα τελευταία Ρωσικά ευρωομόλογα επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς Siluanov για «ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς στο θέμα των ευρωομολόγων».
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία, είχε προχωρήσει σε έκδοση δύο ευρωομολόγων το Μάρτιο του 2019, αξίας 3 δισεκατομμυρίων και 852 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα με επιτόκιο 5,1% και διάρκεια 16 χρόνων.
Αναφερόμενος στις αξιώσεις των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών για αποζημιώσεις μετά τη συμφωνία για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου ο Siluanov δήλωσε ότι το αίτημα είναι δίκαιο και η Ρωσική κυβέρνηση το εξετάζει σοβαρά.
Είχε προηγηθεί δήλωση του επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, Igor Sechin για πιθανή αποζημίωση από την κυβέρνηση σε περίπτωση επέκτασης μιας παγκόσμιας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης