Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η συμφωνία με το Μεξικό επιλύει σημαντικά το μεταναστευτικό πρόβλημα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η συμφωνία με το Μεξικό επιλύει σημαντικά το μεταναστευτικό πρόβλημα
Η συμφωνία αυτή αναστέλλει την επιβολή δασμών 5% για όλα τα μεξικανικά προϊόντα που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα (10/6)
H συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Μεξικού θα επιλύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα στα σύνορα των δύο χωρών αλλά ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να επαναφέρει τους δασμούς, εάν το Μεξικό αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτό.
Η συμφωνία αυτή αναστέλλει την επιβολή δασμών 5% για όλα τα μεξικανικά προϊόντα που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα (10/6), με το Μεξικό να συμφωνεί να επεκτείνει τάχιστα ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ασύλου και να αναπτύξει δυνάμεις ασφαλείας για να εμποδίσει τη ροή παράνομων μεταναστών της Κεντρικής Αμερικής, αναφέρει το Reuters.
«Έχουμε τώρα μια συμφωνία που πιστεύουμε ότι πρόκειται να λύσει το θέμα της μετανάστευσης. Και αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τον πρόεδρο», δήλωσε ο Mnuchin στο Reuters σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο μιας συνάντησης χρηματοδότησης της G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.
Ο Mnuchin, ο οποίος δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνάντηση με τον Trump λίγο πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας, τόνισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα διατηρήσει το δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς, εάν το Μεξικό δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
«Η προσδοκία μας είναι πως το Μεξικό θα κάνει ό, τι έχει δεσμευτεί να πράξει και η προσδοκία μας είναι ότι δεν θα χρειαστεί να θέσουμε τους δασμούς σε ισχύ, αλλά προφανώς αν αυτό δεν συμβεί, ο πρόεδρος διατηρεί αυτή την εξουσία», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης