Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βενεζουέλα θα χρησιμοποιεί ρούβλια στις συναλλαγές με τη Ρωσία για να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα θα χρησιμοποιεί ρούβλια στις συναλλαγές με τη Ρωσία για να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ
«Οι μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις μας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσουμε αμερικανικά δολάρια στις συναλλαγές μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Βενεζουέλας
Το ρούβλι θα αντικαταστήσει το δολάριο στις συναλλαγές μεταξύ Βενεζουέλας - Ρωσίας, δήλωσε ο Tareck El Aissami, υπουργός Οικονομίας της Βενεζουέλας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. 
«Οι μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις μας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσουμε αμερικανικά δολάρια στις συναλλαγές μας», δήλωσε ο αξιωματούχος από τη Βενεζουέλα στο Sputnik, την τελευταία ημέρα της ετήσιας επιχειρηματικής διάσκεψης κορυφής.
«Έχουμε αναπτύξει έναν μηχανισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στη Ρωσία και αυτός θα λειτουργεί με ρούβλια» σημείωσε.
Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην ίδια εκδήλωση, το Καράκας οφείλει στη Μόσχα 3,5 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και μέχρι στιγμής εξυπηρετεί το χρέος του.
Η λύση αυτή θα επιτρέψει στη Βενεζουέλα να παρακάμψει τις οικονομικές και βιομηχανικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση, προστατεύοντας παράλληλα τη ρωσική πλευρά από πρόσθετες κυρώσεις της Ουάσινγκτον.
Ο μηχανισμός πληρωμής σε ρούβλια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2019, αλλά οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες και ο χρόνος εισαγωγής του παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Ο El Aissami, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα PDVSA, δήλωσε ότι η εταιρεία θα επιδιώξει να εμβαθύνει τους δεσμούς με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης