Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βεβαιότητα Trump ότι το Μεξικό θα τηρήσει τη μεταναστευτική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Βεβαιότητα Trump ότι το Μεξικό θα τηρήσει τη μεταναστευτική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Η συμφωνία αυτή απέτρεψε την απειλή του Trump να επιβάλλει δασμούς 5% σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump προέβλεψε το Σάββατο (8/6/2019) ότι το Μεξικό θα τηρήσει με σθένος τη «νέα συμφωνία» με τις ΗΠΑ βάσει της οποίας δεσμεύεται να διευρύνει ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα για το άσυλο και να ενισχύσει την ασφάλεια των νότιων συνόρων του προκειμένου να αναγκάσει τους μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής να μην φτάσουν στα αμερικανικά σύνορα.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (7/6) μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, απέτρεψε την απειλή του Trump να επιβάλλει δασμούς 5% σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα από τη Δευτέρα (10/6).
«Το Μεξικό θα προσπαθήσει πολύ σκληρά, και αν το κάνει αυτό, θα είναι μια πολύ επιτυχημένη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού», έγραψε ο Trump στο Twitter.
Ο Trump είπε επίσης ότι το Μεξικό θα ξεκινήσει αμέσως να αγοράζει «μεγάλες ποσότητες» αγροτικών προϊόντων από Αμερικανούς αγρότες που έχουν πληγεί σκληρά από τον εμπορικό πόλεμό με την Κίνα και διακινδύνευσαν ένα νέο χτύπημα από τα αντίποινα του Μεξικού, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επιβάλει δασμούς.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές εάν το Μεξικό ανέλαβε τέτοια δέσμευση.
Εξάλλου στη κοινή δήλωση, που συνοδεύει τη διμερή συμφωνία δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επέκταση αγορών των γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης