Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η μάχη είναι καθαρά προγραμματική - Kόμμα της ορθής επανάληψης η ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Η μάχη είναι καθαρά προγραμματική - Kόμμα της ορθής επανάληψης η ΝΔ
Tο διακύβευμα των εκλογών είναι αν στην χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο, τονίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Καθαρά προγραμματική θα είναι η μάχη των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εστιάσει «στην προγραμματική αντιπαράθεση για να αναδειχθούν τα δύο σχέδια για την χώρα».
Ο ίδιος  υπογραμμίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν στην χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο, προσθέτοντας πως «είναι Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωθυπουργός.
Επικράτηση της δεξιάς και της οικογενειοκρατίας για λίγους ή της αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς».
Όπως εξηγεί, «το προοδευτικό σχέδιο για περαιτέρω μείωση της ανεργίας με δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους που έχουν πληγεί από την κρίση, εξασφάλιση συντάξεων και αύξηση τους, αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολλούς με επίτευξη δίκαιης ανάπτυξης, προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας.
 Και το συντηρητικό σχέδιο που όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν συνεχώς το αποκαλύπτουν».
Επιπλέον, αναφέρει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο. «Οι ευρωεκλογές διαχρονικά όμως αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μηνύματα δυσαρέσκειας σε πτυχές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι σε αυτές δεν κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας.
Το μήνυμα αυτό ελήφθη αμέσως και εμπράκτως από τον ίδιο μάλιστα τον Πρωθυπουργό με τις δηλώσεις του και με την ανακοίνωση για βουλευτικές εκλογές. Οφείλουμε χωρίς εσωστρέφειες να βγάλουμε και τα σωστά συμπεράσματα για τις αιτίες του για να τις αντιμετωπίσουμε ώστε να πετύχουμε την ανατροπή», σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο.
Αναφερόμενος στη ΝΔ, τη χαρακτηρίζει ως «κόμμα της ορθής επανάληψης», συμπληρώνοντας ότι «διορθώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποκαλύπτει συνεχώς τις προθέσεις του κόμματος για επταήμερη εργασία, απολύσεις στο δημόσιο ακόμη και εκπαιδευτικών, για το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, για τις 120 δόσεις, για τη μείωση δαπανών δηλαδή κοινωνικών: μισθών, συντάξεων και επιδομάτων».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι «υπήρξε μία κοινή αντιαριστερή πολιτική της ΝΔ με δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές όπως το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ, από την οποία ευνοήθηκε μόνο η ΝΔ», τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που οφείλουν να λάβουν τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου, «ότι η αντιαριστερή πολιτική ευνοεί μόνο τη δεξιά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης