Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τη διεθνή νομιμότητα - Στο πλευρό μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τη διεθνή νομιμότητα - Στο πλευρό μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ
Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα, που πιστεύει στη φιλία και την καλή γειτονία αυτό προϋποθέσει τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου 
Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε από το καστέλι της Κρήτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το δίκαιο της θάλασσας καθορίζει την ΑΟΖ και με έμφαση τόνισε ότι στο πλευρό της Ελλάδας- απέναντι στην Τουρκία σε αυτό το ζήτημα- είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα, που πιστεύει στη φιλία και την καλή γειτονία, τόνισε όμως ότι αυτό προϋποθέσει τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου που καθορίζει τα σύνορα της Ελλάδας.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς δικαίου είναι το δίκαιο της θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η ΑΟΖ.
«Και αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του MontegoBay του 1982 -όπως πολλές φορές έχω πει και δεν θα κουρασθώ να το λέγω- είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή.
Διότι η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους.
Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα.
Πολλώ μάλλον όταν μας συμπαρίστανται ενεργώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Καστέλι για το πρώτο σαμποτάζ εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη
Την ίδια ώρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα ναζιστικά, φασιστικά και λοιπά λαϊκιστικά κινήματα που απειλούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και αναπτύσσονται σε ορισμένα κράτη- μέλη της ΕΕ.
«Πρέπει να μας προβληματίζουν, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και για την αποτελεσματική και, κυρίως, έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Από εδώ, λοιπόν, την Κρήτη, τους στέλνουμε το μήνυμα: Δεν θα περάσουν», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS