Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα - Ζητάμε καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία

Κικίλιας (ΝΔ): Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα - Ζητάμε καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία
"Πρώτιστο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, σε όλα τα επίπεδα", αναφέρει ο Β. Κικίλιας
«Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα.
Πρώτιστο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, σε όλα τα επίπεδα», τονίζει  ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία.
«Ζητάμε καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία.
Σεβόμαστε τους πάντες, δεν υποτιμάμε κανέναν και δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους Έλληνες είτε μας ψηφίσουν, είτε όχι», αναφέρει ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «αρκεί να δει κανείς την ακυβερνησία και το χάος στους Δήμους, ως αποτέλεσμα της απλής αναλογικής του νόμου Σκουρλέτη, για να καταλάβει πόσο σημαντική είναι αυτή η εκλογή».
Κάνοντας αναφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επισημαίνει ότι το γεγονός πως το ένα τρίτο των ψηφοφόρων επέλεξε τη ΝΔ αποτελεί θετική ψήφο στο πρόγραμμά της, τις πολιτικές της θέσεις και το ήθος της.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, σημειώνει ότι η ΝΔ δεν κάνει μικροπολιτική ασχολούμενη «με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων και τις καριέρες πολιτικών», ενώ για το αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο απαντά πως  «ο κ. Βενιζέλος, ένας πολιτικός με μεγάλη διαδρομή, παραμένει μέλος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.
Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα συνεργασίας».
Ακόμη, ο κ.Κικίλιας επικρίνει την κυβέρνηση για τη ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «είναι ντροπή να επιχειρείται η μετατροπή του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα και να αποσύρεται μπροστά στις αντιδράσεις της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου».
Κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε «μυστική διπλωματία» όσον αφορά στα εθνικά θέματα αναφέρει «το ζήτημα δεν είναι αν το πιστεύω.
Το έπραξαν. Στην περίπτωση του Μακεδονικού ζητήματος έγινε μόνο μυστική διπλωματία.
 Ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς ανέλαβαν ιδιωτικά τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της γείτονος και το διεθνή παράγοντα, αγνοώντας τις θεσμικές διαδικασίες.
Τελικά έφεραν και ψήφισαν μια κακή και επιζήμια συμφωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα, στιβαρότητα και εθνική στρατηγική.
Όσον αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η δουλειά μου δεν είναι να ανησυχώ αλλά να δρω».
Ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «στην πολιτική μου διαδρομή και στη ζωή, θέλω να ανοίγω δρόμους.
Ακόμα και αν χρειαστεί να τους χαράξω.
Οι προσπάθειες δεν πρέπει να μένουν ημιτελείς και έτσι έχω μπει στο «ρινγκ» της πολιτικής αποφασισμένος να αντέξω σε όλους τους γύρους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης